Niesamowite ciasteczka z masłem orzechowym

Niesamowite ciasteczka z masłem orzechowym mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Jedna porcja zawiera 197 kalorii , 5 g białka i 9 g tłuszczu . Ten przepis służy 30 osobom. Za 30 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup jajka, ekstrakt waniliowy, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 72 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 40 minut . To bardzo niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 31% wyniku , co jest wynikiem raczej złym. Podobne przepisy to Brownie z masłem orzechowym i lukrem w kubku z masłem orzechowym , Ciasteczka z masłem orzechowym i kremem maślanym z masła orzechowego oraz Biscotti z czekoladowym masłem orzechowym .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wyłóż 2 blachy do pieczenia papierem pergaminowym.
W małej misce wymieszaj mleko i ekstrakt waniliowy; odłożyć na bok.
W osobnej misce połącz mąkę i proszek do pieczenia.
Ubij masło orzechowe, brązowy cukier i biały cukier za pomocą miksera elektrycznego w dużej misce, aż masa będzie gładka.
Dodawaj jajka pojedynczo, pozwalając, aby każde jajko zmieszało się z masłem orzechowym przed dodaniem kolejnego.
Dosypywać mąkę na zmianę z mlekiem, cały czas miksując do połączenia się składników.
Złożyć chipsy z masła orzechowego; mieszając tylko tyle, aby równomiernie się połączyć.
Ciasto podzielić na 4 równe części.
Każdą część rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 4 x 5 cali i grubości około 1/2 cala.
Przełóż kawałki ciasta na przygotowane blachy do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż będzie twarde w dotyku, około 25 minut.
Umieścić bochenki biscotti na drucianych stojakach, aby ostygły.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 300 stopni F (150 stopni C).
Każdy bochenek pokroić na plasterki o grubości 1/2 cala.
Ułóż plastry z powrotem na blasze do pieczenia, rozcięciem do góry.
Piec w piekarniku, aż biscotti będą suche, około 10 minut z każdej strony.
Studzimy w foremkach przez 10 minut, a następnie wyjmujemy do całkowitego wystygnięcia na metalowej kratce.
Rozpuść kawałki czekolady w szklanej lub ceramicznej misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej w 30-sekundowych odstępach, mieszając po każdej przerwie, aż się rozpuszczą i będą gładkie, od 1 do 3 minut (w zależności od kuchenki mikrofalowej).
Ostudzone biscotti zanurzamy w roztopionej czekoladzie. Ułóż biscotti na papierze pergaminowym i pozostaw do zastygnięcia na około 20 minut.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to moje ulubione desery. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.