Niesamowicie Dobry Ajerkoniak
Zadziwiająco dobry ajerkoniak jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Ten napój ma 555 kalorii, 7G białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz ekstrakt z wanilii, rum, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 28 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Chleb z ajerkoniakiem ... mmmm dobre, Niesamowicie Puszyste Gofry, oraz Niesamowicie Wilgotny Łosoś.
Instrukcje
W rondlu połącz mleko, goździki, 1/2 łyżeczki wanilii i cynamon i podgrzewaj przez 5 minut. Powoli doprowadzić mieszaninę mleka do wrzenia.
W dużej misce połącz żółtka i cukier.
Ubij razem, aż będzie puszysta.
Gorące mleko ubić powoli do jajek.
Wlać mieszaninę do rondla. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając przez 3 minuty, lub aż zgęstnieje. Nie dopuścić do zagotowania mieszaniny. Odcedź, aby usunąć goździki i pozostaw do ostygnięcia na około godzinę.
Wymieszać z rumem, śmietaną, 2 łyżeczkami wanilii i gałką muszkatołową. Przechowywać w lodówce na noc przed podaniem.