Niedzielny Brunch: Tamales z kurczakiem i czarną fasolą

Niedzielny Brunch: Tamales z kurczakiem i czarną fasolą
Niedzielny Brunch: kurczak i czarna fasola Tamales jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 32 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz proszek do pieczenia, sól koszerna i pieprz crack, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Niedzielny Brunch: naleśniki z mąki kukurydzianej z miodem, solą i pękniętym czarnym pieprzem, Chipotle Słodki Ziemniak, szpinak i czarna fasola Tamales, oraz Sunday Slow Cooker: Zupa Z Czarnej Fasoli.

Instrukcje

1
Łuski kukurydzy moczyć w zimnej wodzie przez co najmniej godzinę, ale nie dłużej niż przez noc. Udka kurczaka przyprawić solą i pieprzem, skropić olejem i grillować, aż ugotują się na średnim ogniu, aż do całkowitego ugotowania, o 15 protokół. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie rozdrobnić uda rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Odcedzić czarną fasolę i spłukać pod zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)2 Szklanki Kurczaka (ok. 6 Mrożonych Polędwiczek)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Połowę fasoli wymieszać z rozdrobnionym kurczakiem, a następnie za pomocą widelca lub rąk rozgnieść pozostałą fasolę i połączyć z mieszaniną kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4
Dodać kminek i doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1
Wymieszać masę harina, sól i proszek do pieczenia do połączenia. Dodaj smalec do suchych składników rękami, aż nie będzie widocznych grudek smalcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
(mieszanka Masy Kukurydzianej)(mieszanka Masy Kukurydzianej)
SmalecSmalec
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2
Dodawać bulion z kurczaka po 1 szklance na raz, aż ciasto uformuje się.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Aby zebrać tamales: weź dwie nasączone łuski kukurydzy i nakładaj je na siebie, ścięte bokiem do góry, tak aby zebrany koniec każdej z nich był zwrócony na zewnątrz.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
TamalesTamales
4
Umieść 1/2 szklanki ciasta w środku łuski kukurydzy i palcami naciśnij ciasto tak, aby było spłaszczone. Łyżka 1/4 filiżanki nadzienia wzdłuż środka ciasta, tak aby nie odsłonięte ciasto wzdłuż każdej strony tamale.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
5
Rozwałkuj tamale tak, aby ciasto otaczało nadzienie. Złóż każdy koniec, a następnie owinąć kolejną łuskę kukurydzy wokół tamale i związać sznurkiem kuchennym, aby go zabezpieczyć. Powtórz z pozostałym ciastem i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
6
Napełnij garnek wodą i umieść tamales w koszu na parowiec. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i pary tamales, aż ciasto jest gotowane i wyciąga łatwo od opakowania, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawŚniadanieBrunch
Magazyn