Niedzielny Brunch: Tamales z kurczakiem i czarną fasolą

Niedzielny Brunch: kurczak i czarna fasola Tamales jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 32 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz proszek do pieczenia, sól koszerna i pieprz crack, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Niedzielny Brunch: naleśniki z mąki kukurydzianej z miodem, solą i pękniętym czarnym pieprzem, Chipotle Słodki Ziemniak, szpinak i czarna fasola Tamales, oraz Sunday Slow Cooker: Zupa Z Czarnej Fasoli.
Instrukcje
Łuski kukurydzy moczyć w zimnej wodzie przez co najmniej godzinę, ale nie dłużej niż przez noc. Udka kurczaka przyprawić solą i pieprzem, skropić olejem i grillować, aż ugotują się na średnim ogniu, aż do całkowitego ugotowania, o 15 protokół. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie rozdrobnić uda rękami.
Odcedzić czarną fasolę i spłukać pod zimną wodą.
Połowę fasoli wymieszać z rozdrobnionym kurczakiem, a następnie za pomocą widelca lub rąk rozgnieść pozostałą fasolę i połączyć z mieszaniną kurczaka.
Dodać kminek i doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać do połączenia.
Wymieszać masę harina, sól i proszek do pieczenia do połączenia. Dodaj smalec do suchych składników rękami, aż nie będzie widocznych grudek smalcu.
Dodawać bulion z kurczaka po 1 szklance na raz, aż ciasto uformuje się.
Aby zebrać tamales: weź dwie nasączone łuski kukurydzy i nakładaj je na siebie, ścięte bokiem do góry, tak aby zebrany koniec każdej z nich był zwrócony na zewnątrz.
Umieść 1/2 szklanki ciasta w środku łuski kukurydzy i palcami naciśnij ciasto tak, aby było spłaszczone. Łyżka 1/4 filiżanki nadzienia wzdłuż środka ciasta, tak aby nie odsłonięte ciasto wzdłuż każdej strony tamale.
Rozwałkuj tamale tak, aby ciasto otaczało nadzienie. Złóż każdy koniec, a następnie owinąć kolejną łuskę kukurydzy wokół tamale i związać sznurkiem kuchennym, aby go zabezpieczyć. Powtórz z pozostałym ciastem i nadzieniem.
Napełnij garnek wodą i umieść tamales w koszu na parowiec. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i pary tamales, aż ciasto jest gotowane i wyciąga łatwo od opakowania, o 45 protokół.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Łuczniczy szczyt Willamette Valley Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir]()
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.