Niedzielny Brunch: Kibbeh i sałatka z ogórków
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj niedzielnego brunchu: Kibbeh i sałatki z ogórków. Ten przepis służy 4. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 426 kalorii. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka popękanego pieprzu, koszernej soli i popękanego pieprzu, mielonej jagnięciny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Niedzielny Brunch: pikantne Elevenses (diabły na koniu i kanapki z ogórkiem), Niedzielny Brunch: Sałatka Broccolini, oraz Niedzielny Brunch: Sałatka Z Homara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Połączyć nasączone bulgur, jagnięcina, cebula, sól, mięta, czarny pieprz, cynamon, kminek i ziele angielskie w dużej misce i dokładnie wymieszać, aż wszystkie składniki są dobrze połączone.
Blachę do pieczenia wyłożyć folią. Za pomocą mokrych rąk uformuj mieszaninę mięsa na 25 równomiernie ułożonych piłek w kształcie piłki nożnej i ułóż na blasze do pieczenia.
Piec przez 25 minut, lub aż mięso jest gotowane przez.
Podczas Kibbeh gotować, zrobić sałatkę ogórkową łącząc ogórek, grecki jogurt, sok z cytryny i sól i pieprz do smaku. Gdy kibbeh są gotowane podawane na gorąco z sałatką ogórkową, ciepłą pitą i herbatą miętową.