Niedzielny Brunch: Croque-Monsieur & Madame
Niedzielny Brunch: Croque-Monsieur & Madame może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 870 kalorii. Ten przepis służy 4. Mieszanka majonezu, ser, chrupiący chleb i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać szynkę, można śledzić to danie główne z Jabłkowy Deser Graham jako deser. 72 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Croque Madame & Monsieur, Croque Madame or Monsieur, oraz Croque Monsieur Brunch Bake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło każdą kromkę chleba z jednej strony. Odwrócić chleb i podzielić szynkę i ser równomiernie na czterech kromkach chleba.
Rozprowadzić majonez lub musztardę na innych plastrach. Złożyć kanapki tak, że maślana strona każdego kawałka chleba jest na zewnątrz.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu i dodać kanapki (może trzeba gotować partiami). Gotować przez 4-7 minut, aż ser zacznie się topić, a chleb jest prażony i złocisty. Flip i gotować, aż ser jest całkowicie stopiony, a druga strona kanapki jest brązowy.
Jeśli robisz croque monsieur, pokroić kanapkę na pół i służyć. Jeśli robisz croque madame, smaż jajka na tej samej patelni na dużym ogniu, aż biały będzie prawie ustawiony.
Umieść kanapkę na talerzu i umieść smażone jajko na wierzchu.
Obie wersje podawać z lekko ubraną zieloną sałatką i zimnym piwem pszennym.