Niedzielna Kolacja: smażone pieczywo z sałatką marchewkową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj niedzielną kolację: smażone pieczywo z sałatką marchewkową. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 716 kalorii, 55g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka bułki tartej, szalotki, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 38 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Niedzielna Kolacja: grillowane ogony homara z ciepłym Farro, pieczoną kukurydzą i sałatką z pomidorów, Niedzielna Kolacja: Jambalaya, oraz Niedzielna Kolacja: Kulebyaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży garnek wodą. Cytrynę pokroić na pół, każdą połowę wycisnąć do garnka, a następnie wrzucić do cytryny. Napełnij miskę wystarczająco dużą, aby zmieścić wszystkie słodycze lodem i zimną wodą. Doprowadzić garnek do delikatnego wrzenia i blanszować sweetbreads aż tylko twarde. Pamiętaj, że sweetbreads będzie gotować w różnych cenach w zależności od ich wielkości, więc często je sprawdzaj. Czas gotowania wynosi od 4-10 minut. Gdy każda z nich jest jędrna, wyjąć z wody łyżką szczelinową i umieścić w łaźni z lodem.
Gdy cukierki będą chłodne, usuń skórkę i tłuszcz, i delikatnie podziel cukierki na gałki o jednakowych rozmiarach (około wielkości 1/2 małej cytryny jest moim preferencją). Doprawić słodziki solą i pieprzem i umieścić je między dwiema patelniami, ułożyć dwie duże puszki na wierzchu i wstawić do lodówki na godzinę.
Startą marchew i szalotki połączyć z sokiem z pozostałej cytryny, skropić oliwą z oliwek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Rezerwa.
Rozgrzej piekarnik do 149°. po naciśnięciu ciastek, płaszcz każdy kawałek z mąką, następnie jajka, im bułka tarta.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni i smażyć pieczywo w małych partiach, utrzymując gotowe pieczywo w piekarniku.
Słodziki podawać natychmiast z sałatką marchewkową i klinami cytrynowymi, a jeśli są dostępne, dużą szklanką Saison.