Niedzielna Kolacja: Królik Ragu z ziemniaczanym Gnocchi

Przepis niedzielna Kolacja: Królik Ragu z ziemniaczanym Gnocchi może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny. Jedna porcja zawiera 818 kalorii, 67g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 5,02 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 70 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zapas kurczaka, królika, popękaną paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, Słodkie ziemniaczane Gnocchi z Ragu wieprzowym, oraz Chrupiące ziemniaczane Gnocchi z Pastrami Ragu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425°. Ziemniaki umyć i przekłuć widelcem.
Piec w piekarniku do miękkości, około 30 minut.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Obniżyć temperaturę pieca do 325°.
Kawałki królika przyprawić solą i pieprzem.
Podgrzej duże naczynie duszone z pokrywką na średnim ogniu z mżawką oliwy z oliwek. Kawałki królika przesmażyć na brązowo ze wszystkich stron, około 6 minut.
Zdjąć z patelni i rezerwy.
Dodaj kolejną mżawkę oliwy z oliwek i dodaj cebulę, mieszając, aby poluzować kawałki od dołu na patelni. Gotować do miękkości i zaczyna brązowy, o 5 protokół.
Dodać marchew, seler i czosnek i gotować, aż pachnące.
Wlać bulion z kurczaka, a następnie puszkę pomidorów na warzywa.
Dodaj kawałki królika i pół szklanki czerwonego wina. Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika, aż królik będzie w pełni ugotowany, około godziny.
Gdy ziemniak będzie wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, podziel na pół i usuń miąższ. Miąższ ziemniaczany przepuścić przez duże otwory tarki; powinno być około 2 filiżanek. Zrób kopiec z tartym ziemniakiem ze studnią w środku.
Dodać jajka, starty parmezan, sól i pieprz. Za pomocą widelca zacznij mieszać jajko z ziemniakami, aż uformuje się mokre ciasto.
Dodaj mąkę, posypując 1/4 szklanki na raz, aby uzyskać miękkie ciasto. W zależności od tego, jak wilgotne były ziemniaki, ilość potrzebnej mąki będzie się różnić (oto samouczek gnocchi).
Po uformowaniu ciasta podzielić na 8 równych kawałków i zwinąć w kłodę o grubości około 1/2 cala.
Pokroić dziennik na kawałki 1/2 cala i, za pomocą tylnej części widelca, tworzą gnocchi. Gdy ragu jest gotowy, gotuj gnocchi w osolonej wodzie, aż unoszą się, około 3 minut.
Gdy królik jest ugotowany, usuń z sosu i odstaw, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Umieść sos z powrotem na piecu na średnim ogniu i zmniejszyć, aż zgęstnieje, o 18 protokół.
Gdy królik będzie wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, ostrożnie usuń mięso z kości. Rozdrobnić ręcznie lub drobno posiekać, w zależności od preferencji.
Dodaj rozdrobnione / posiekane mięso z powrotem do sosu i nadal gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie ciepłe i włączone z powrotem do sosu.