Niedzielna Kolacja: grillowane ogony homara z ciepłym Farro, pieczoną kukurydzą i sałatką z pomidorów

Niedzielna Kolacja: grillowane ogony homara z ciepłym Farro, pieczoną kukurydzą i sałatką z pomidorów
Niedzielna Kolacja: grillowane ogony homara z ciepłym Farro, pieczoną kukurydzą i sałatką z pomidorów to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 255 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 7,16 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka tymianku, ocet jabłkowy, sól koszerna i popękany pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane ogony homara z sałatką z nektarynki i awokado, Grillowany stek z ciepłą kukurydzą i sałatką z pomidorów wiśniowych, oraz Ogony Homara Z Grilla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej patelnię do grilla lub grilla. Obie kłosy kukurydzy i skropić oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Grilluj, aż niektóre ziarna zaczną char, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Kukurydza Na KolbieKukurydza Na Kolbie
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Zdjąć z grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
3
Wymieszać ocet, oliwę z oliwek i musztardę Dijon, doprawić solą i pieprzem. Dressing wymieszać z Farro i pomidorkami koktajlowymi (i liśćmi tymianku) i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
FarroFarro
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Podziel ogony homara na pół, przecinając spód. Jeśli to możliwe, spróbuj częściowo podłączyć połowę powłoki. Doprawić oliwą z oliwek, solą i pieprzem, i umieścić na grillu, od strony skorupy w dół. Grilluj, aż skorupa stanie się różowoczerwona, 4-7 minut. Flip i gotować, aż homar jest gotowane, ale nie zbyt twarde, 2-6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Podawać sałatkę farro z ogonem homara z wysokim kieliszkiem wina musującego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino MusująceWino Musujące
Ogony HomaraOgony Homara
FarroFarro
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn