Niebiańskie Czekoladowe Ciasto Sufletowe

Niebiańskie Czekoladowe Ciasto Sufletowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Niebiańskiego ciasta Sufletowego z czekoladą. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 29 centów za porcję. Jeśli masz cukier puder, mąkę, wanilię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 41 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Niebiańskie Ciasto Czekoladowe, Niebiańskie Ciasto Czekoladowe, oraz Niebiańskie Ciasto Czekoladowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 163°. smar springform pan, 9x2 1/2 cala, ze skróceniem. W 2-quart ciężki rondel, ciepła 1 szklanka kawałków czekolady i 1/2 szklanki masła na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż się stopi. Fajne 5 minut. Wymieszać z mąką, aż będzie gładka. Żółtka wymieszać, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki CzekoladyKawałki Czekolady
SkracanieSkracanie
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego mikserem elektrycznym na dużej prędkości,aż się spieni. Ubić w 1/2 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę stołową na raz, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż około 1/4 białek do mieszaniny czekoladowej; złóż mieszaninę czekoladową do białek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozprowadzić na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Posypać 2/3 szklanki kawałki czekolady równomiernie na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki CzekoladyKawałki Czekolady
5
Piec 35 do 40 minut lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wychodzi czysta (Góra pojawi się suche i popękane). Fajne 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
6
Usuń stronę patelni; pozostawić ciasto na dnie patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
7
Tuż przed podaniem, w rondlu 1-ćwiartkowym, podgrzewać 1/3 szklanki kawałków czekolady, 3 łyżki cukru granulowanego i mleko na średnim ogniu, stale mieszając, aż czekolada się rozpuści i zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki CzekoladyKawałki Czekolady
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
CzekoladaCzekolada
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Wyjąć z ognia; wymieszać w 1/2 łyżeczki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
9
W schłodzonej małej misce, ubić wszystkie słodzone składniki bitej śmietany mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodzona Bita śmietanaSłodzona Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Umieść ciasto na talerzu.
11
Porcje ciasta polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
12
Podawać z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
13
Posypać cukierkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn