Niebiańskie Czekoladowe Ciasto Sufletowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Niebiańskiego ciasta Sufletowego z czekoladą. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 29 centów za porcję. Jeśli masz cukier puder, mąkę, wanilię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 41 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Niebiańskie Ciasto Czekoladowe, Niebiańskie Ciasto Czekoladowe, oraz Niebiańskie Ciasto Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°. smar springform pan, 9x2 1/2 cala, ze skróceniem. W 2-quart ciężki rondel, ciepła 1 szklanka kawałków czekolady i 1/2 szklanki masła na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż się stopi. Fajne 5 minut. Wymieszać z mąką, aż będzie gładka. Żółtka wymieszać, aż do wymieszania.
W dużej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego mikserem elektrycznym na dużej prędkości,aż się spieni. Ubić w 1/2 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę stołową na raz, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż około 1/4 białek do mieszaniny czekoladowej; złóż mieszaninę czekoladową do białek.
Posypać 2/3 szklanki kawałki czekolady równomiernie na górze.
Piec 35 do 40 minut lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wychodzi czysta (Góra pojawi się suche i popękane). Fajne 10 minut.
Usuń stronę patelni; pozostawić ciasto na dnie patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Tuż przed podaniem, w rondlu 1-ćwiartkowym, podgrzewać 1/3 szklanki kawałków czekolady, 3 łyżki cukru granulowanego i mleko na średnim ogniu, stale mieszając, aż czekolada się rozpuści i zagotuje.
Wyjąć z ognia; wymieszać w 1/2 łyżeczki masła.
W schłodzonej małej misce, ubić wszystkie słodzone składniki bitej śmietany mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty.
Umieść ciasto na talerzu.
Porcje ciasta polać sosem.