Niebiański Sernik Czekoladowo-Orzechowy
Niebiański Sernik Czekoladowo-Orzechowy wymaga ok. 15 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1130 kalorii, 19g białka, oraz 64G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, śmietany, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Niebiański Sernik Czekoladowo-Orzechowy, Niebiańskie Ciasto Czekoladowe Z Orzechami Laskowymi, oraz Heavenly Chocolate Hazelnut Almond Spread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą miksera lub robota kuchennego drobno posiekaj 1/3 szklanki półsłodkich czekoladowych chipsów.
Umieścić w małej misce do mieszania.
Dodać okruchy wanilii, zmielone orzechy laskowe, 2 łyżki białego cukru i roztopione masło lub margarynę.
Wymieszać, aż dobrze połączone. Naciśnij na dole iw górę po bokach 9-calowej miski sprężynowej.
Piec w nagrzanym piekarniku 300 stopni F (150 stopni C) przez 15 minut. Super.
W dużej misce, ubić serek, aż puszysty. Stopniowo dodawać 1 szklankę białego cukru; dobrze wymieszać.
Dodać jajka i 3 łyżki likieru.
Wymieszać aż do dobrze wymieszanego. Grubo posiekać 1 szklankę półsłodkich wiórków czekoladowych i dodać do mieszanki twarogu. Mieszaj.
Wlać ciasto do ostudzonej skorupy.
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 godzinę.
Niech ciasto ostygnie przez 1 godzinę.
Zdjąć zewnętrzny pierścień z patelni. Następnie ostudzić całkowicie.
Roztopić 2/3 szklanki półsłodkich wiórków czekolady na gorącej (Nie wrzącej) wodzie. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Zanurz 13 orzechów laskowych w czekoladzie, pokrywając połowę każdego orzecha. Otrząśnij nadmiar czekolady.
Umieścić na woskowanej płycie wyłożonej papierem. Chill until set.
Do pozostałej roztopionej czekolady dodać kwaśną śmietanę.
Dobrze wymieszać. Wymieszać 1 łyżkę likieru.
Na schłodzonym serniku rozprowadzić glazurę.
Dekoruj orzechami laskowymi zanurzonymi w czekoladzie.