New York Strip Steak with Sauce Robert over Baby Potatoes
New York Strip Steak z sosem Robert nad ziemniakami dla niemowląt może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 877 kalorii. Jest idealny do valentin day. Jeśli masz pod ręką grzyby, paski boczku, fasolki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Grillowany New York Strip Steak z sosem do steków z piwa i melasy, New York Strip Steak z sosem Chimichurri, oraz New York Strip Steak z sosem grzybowym z czerwonego wina.
Instrukcje
Do sosu, rozgrzać oliwę z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu, i podsmażyć szalotkę, aż stanie się przezroczysty.
Dodać grzyby i gotować, aż będą miękkie i zrezygnować z ich soki. (Podczas gdy grzyby są chłodzenia, rozpocząć smażenie boczek w osobnej patelni na ziemniaki.)
Dodaj merlot i gotować przez około 5 protokół. W międzyczasie, w osobnej małej misce, zrobić zawiesinę z 1 łyżką wody i skrobi kukurydzianej, następnie dodać pastę pomidorową i musztardę Dijon i dokładnie wymieszać, aż będzie gładka.
Dodaj tę mieszankę do patelni grzybów wraz z demi-glace i pietruszką. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i pozwól zmniejszyć i zagęścić.
Białe grzyby gotują się, podgrzać olej w frytkownicy do 375 stopni F lub zgodnie z instrukcjami producenta dla ziemniaków.
Podsmaż paski boczku na patelni, aż będą chrupiące.
Wyjąć na papierowe ręczniki, aby osuszyć i schłodzić do temperatury pokojowej.
Odcedzić nadmiar tłuszczu boczku z patelni pozostawiając powłokę, w której podsmażyć cebulę. Gotować, aż cebula stanie się przezroczysta. Smaż plasterki ziemniaków na złoty kolor i odcedzaj na papierowych ręcznikach.
Przenieść je na patelnię cebuli i pokruszyć w boczku. Wrzucić szalotki i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i ogrzać.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F na stek, jeśli kończysz w piekarniku.
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu na patelni z uchwytami bezpiecznymi dla piekarnika. Przyprawić steki solą i pieprzem i smażyć przez około 2 minuty na stronę bez zakłóceń (aby przyprawy integrowały się z powierzchnią mięsa), a następnie do preferowanego poziomu doneness.
Przenieść całą patelnię do piekarnika, aby zakończyć (około 10 minut dla średnio rzadkie) mogą być również gotowane na grillu.
Niech steki odpocząć, a następnie pokroić w 1/4-calowe grube plastry.
Aby podać łyżkę ziemniaków, wierzch z" wachlarzem " plastrów steku i sosem mżawka na plastry stek.
Udekoruj talerz wierzchołkami fasoli.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym winem, którego możesz spróbować, Jest Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.