New Orleans "Best" Gumbo jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 38g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 513 kalorii. Ten przepis służy 15 i kosztuje $3.47 za porcję. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Mieszanka pieprzu, olej roślinny, szczypta mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj New Orleans "Best" Gumbo, New Orleans Gumbo, oraz Gulasz Gumbo-laya (Gumbo + Jambalaya) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W garnku 8-quart podgrzać 6 szklanek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodaj żołądki, przyprawioną sól, pietruszkę, czosnek w proszku, cebulę w proszku, tymianek, pieprz czarny, papryka, papryka czerwona, papryka, cebula i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości Kęsa
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
Suszony Makaron Rigatoni
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku
3
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Gotować na wolnym ogniu 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać z kiełbasą. Przykryć i dusić 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
4
Tymczasem w ciężkim rondlu 2-quart rozgrzać olej na dużym ogniu. Wymieszać z mąką; zmniejszyć ogień do średniej. Gotować od 15 do 20 minut, stale mieszając, aż mieszanina będzie ciemnobrązowa; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Wymieszać mieszaninę mąki w mieszaninę żołądków, aż do wymieszania. Wymieszać 4 filiżanki gorącej wody, 1 filiżankę na raz, stale mieszając. Wymieszać okra, mięso krabowe, krewetki i ostrygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crabmeat
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Ketmia Jadalna (okra)
6
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Dusić odkryte 5 do 10 minut lub aż krewetki są różowe i firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
7
Podawać na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)