New Orleans "Best" Gumbo

New Orleans
New Orleans "Best" Gumbo jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 38g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 513 kalorii. Ten przepis służy 15 i kosztuje $3.47 za porcję. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Mieszanka pieprzu, olej roślinny, szczypta mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj New Orleans "Best" Gumbo, New Orleans Gumbo, oraz Gulasz Gumbo-laya (Gumbo + Jambalaya) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W garnku 8-quart podgrzać 6 szklanek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj żołądki, przyprawioną sól, pietruszkę, czosnek w proszku, cebulę w proszku, tymianek, pieprz czarny, papryka, papryka czerwona, papryka, cebula i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
1-1/4 łyżeczki Posiekanego Szczypiorku, Podzielonego1-1/4 łyżeczki Posiekanego Szczypiorku, Podzielonego
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
RamięRamię
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Gotować na wolnym ogniu 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać z kiełbasą. Przykryć i dusić 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
4
Tymczasem w ciężkim rondlu 2-quart rozgrzać olej na dużym ogniu. Wymieszać z mąką; zmniejszyć ogień do średniej. Gotować od 15 do 20 minut, stale mieszając, aż mieszanina będzie ciemnobrązowa; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Wymieszać mieszaninę mąki w mieszaninę żołądków, aż do wymieszania. Wymieszać 4 filiżanki gorącej wody, 1 filiżankę na raz, stale mieszając. Wymieszać okra, mięso krabowe, krewetki i ostrygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
6
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Dusić odkryte 5 do 10 minut lub aż krewetki są różowe i firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
7
Podawać na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)454papryka habaneropakiet żołądki z kurczaka, posiekanepakiet żołądki z kurczaka, posiekane15trochę posiekanej cukiniiRyż gotowany na gorąco, w razie potrzebyRyż gotowany na gorąco, w razie potrzeby170papryka habaneropaczka mrożonego mięsa krabowego gotowego do podania, rozmrożonego i odsączonegopaczka mrożonego mięsa krabowego gotowego do podania, rozmrożonego i odsączonego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweZłota mąka uniwersalnaZłota mąka uniwersalna5goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1porcja startego parmezanupółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweduża zielona papryka, posiekanaduża zielona papryka, posiekana1Dashpieprz czerwony mielony (cayenne)pieprz czerwony mielony (cayenne)454papryka habanerotorba mrożona posiekana okratorba mrożona posiekana okra2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweduża cebula, posiekanaduża cebula, posiekana1porcja startego parmezanuramięramię1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreouncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody2warzywo (np. szpinak)płatki pietruszkipłatki pietruszki227papryka habaneromoże ostrygi zwykłe lub wędzone, osuszonemoże ostrygi zwykłe lub wędzone, osuszone907papryka habaneroniegotowana kiełbasa z indyka lub wołowiny, pokrojona w 1-calowe plastryniegotowana kiełbasa z indyka lub wołowiny, pokrojona w 1-calowe plastry2Spód: okruszki z herbatników graham1-1/4 łyżeczki posiekanego szczypiorku, podzielonego1-1/4 łyżeczki posiekanego szczypiorku, podzielonego907papryka habaneroświeże krewetki niegotowane, obrane i deveinedświeże krewetki niegotowane, obrane i deveined1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone liście tymiankususzone liście tymianku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca wodagorąca woda1Średnia żółta cebula, posiekana1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia18
Magazyn