New Orleans "Best" Gumbo jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 38g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 513 kalorii. Ten przepis służy 15 i kosztuje $3.47 za porcję. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Mieszanka pieprzu, olej roślinny, szczypta mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj New Orleans "Best" Gumbo, New Orleans Gumbo, oraz Gulasz Gumbo-laya (Gumbo + Jambalaya) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W garnku 8-quart podgrzać 6 szklanek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj żołądki, przyprawioną sól, pietruszkę, czosnek w proszku, cebulę w proszku, tymianek, pieprz czarny, papryka, papryka czerwona, papryka, cebula i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości Kęsa
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Uncje Płynu świeżej Wody
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku
3
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Gotować na wolnym ogniu 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać z kiełbasą. Przykryć i dusić 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
4
Tymczasem w ciężkim rondlu 2-quart rozgrzać olej na dużym ogniu. Wymieszać z mąką; zmniejszyć ogień do średniej. Gotować od 15 do 20 minut, stale mieszając, aż mieszanina będzie ciemnobrązowa; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Wymieszać mieszaninę mąki w mieszaninę żołądków, aż do wymieszania. Wymieszać 4 filiżanki gorącej wody, 1 filiżankę na raz, stale mieszając. Wymieszać okra, mięso krabowe, krewetki i ostrygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crabmeat
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Ketmia Jadalna (okra)
6
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Dusić odkryte 5 do 10 minut lub aż krewetki są różowe i firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
7
Podawać na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz