New England Gingerbread Cake with Maple-Apple Butter Spread
New England Gingerbread Cake with Maple-Apple Butter Spread might be just the deser, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 62 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś zmielony imbir, mąkę, proszek do pieczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Klonowo-piernikowe z solonym sosem Klonowo-karmelowym, Maple Brown Butter Upside-Down Apple Cake, oraz Szarlotka ciasto kawowe z brązowym masłem Klon glazury.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, zalać 12-szklankową patelnię z rurką rozpyloną do gotowania; odkurzyć 1 łyżką mąki.
Zważyć lub lekko łyżką 10 uncji mąki (około 2 1/4 szklanki) do suchych miarek; poziom z nożem.
Połączyć 10 uncji mąki i dalej 6 składników (przez ziele angielskie), mieszając trzepaczką.
Połączyć maślankę, 1/2 szklanki masła jabłkowego i 1/2 szklanki syropu klonowego, mieszając trzepaczką.
Masło umieścić w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie gładkie (około 1 minuty).
Dodać cukier i świeży imbir; ubić na średniej prędkości, aż dobrze się połączą (około 1 minuty).
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Ubijając z małą prędkością, dodaj mieszankę mąki do mieszaniny cukru na przemian z mieszanką maślanki, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić 10 minut w patelni na stojaku z drutu.
Wyjąć z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować spread, umieścić 1/4 szklanki masła, 3 łyżki syropu klonowego i 1 łyżka masła jabłkowego w misce; ubić mikserem z dużą prędkością przez 2 minuty lub aż dobrze wymieszane.