Neoklasyczny SOS dziękczynny z morelami i śliwkami, nadziewany w całej dyni
Neoklasyczny SOS dziękczynny z morelami i śliwkami, nadziewany w całej dyni to Wegetariańskie danie główne. Na $8.59 za porcję, ten przepis okładki 76% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 3161 kalorii, 83g białka, oraz 71 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, sól i pieprz, szałwia liści, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pikantny kurczak marokański z morelami i śliwkami (niskotłuszczowy), Pieczone słodkie ziemniaki z morelami i śliwkami, oraz Kotlet schabowy z morelami i śliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij i zarezerwuj pokrywkę, tak jak byś chciał wyrzeźbić latarnię jack-o ' - lantern. Zbierz wszystkie nasiona i włókna. Umieść cal lub dwa wody w dużym garnku.
Umieść dynię, ściąć bok w dół, w wodzie, zaklinowaną w jej pobliżu czapkę. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć szczelnie i zespół przez 10 do 15 minut, aby przygotować lekko.
Wyjąć garnek z ognia i ostudzić. Gdy ostygnie, wyjąć z garnka. Ponieważ dynia zostanie zjedzona z farszem, Lubię doprawić wnętrze solą, pieprzem, odrobiną Tamari, Pickapeppy i brązowym cukrem, wcierając to w odsłonięte wnętrze mięsa po parze.
Umieść morele i śliwki w małej, żaroodpornej misce.
Umieścić sok jabłkowy w małym rondlu na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast wlać sok na suszone owoce.
Odstawić na co najmniej 2 godziny, ale na noc lub dzień lub dwa z góry jest w porządku.
Odcedzić suszone owoce, zachowując zarówno owoce, jak i płyn do namaczania. Grubo posiekać owoce i odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 191°, a następnie zmniejsz do200.
Ustaw stojak z drutu na blasze do pieczenia i umieść pojedynczą warstwę kromek chleba na stojaku.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec, powoli, obracając raz, aż chleb będzie twardy, chrupiący i suchy przez całą drogę, ale nie rumiany. Jest to dość powolny proces - może to potrwać od 45 do 60 minut,ale Ustaw timer na 20-minutowe interwały, aby przypomnieć o sprawdzaniu. Ty z albo trzeba zrobić 2 arkusze' warto chleba (w takim przypadku, odwrócić ich pozycje w piekarniku w połowie), lub powtórzyć proces opiekania ponownie, aż cały chleb jest przygotowany.
Wyjąć suchy chleb z piekarnika i ostudzić.
Grubo pokruszyć chleb w dużej misce.
Dodać cebulę i seler liściasty i wrzucić do połączenia. Zmierz szałwię (zaczynając od mniejszej ilości) w dłoniach i wcieraj liście tam i z powrotem w dłoniach, aż się rozpadną (uwalnia to lotne olejki eteryczne).
Dodać szałwię do mieszanki Chlebowej.
Wlać roztopione masło na mieszaninę i dobrze wymieszać.
Dodać namoczone suszone owoce i ponownie wrzucić. Opatrunek powinien być suchy. Zacznij dodawać płyn, połączenie bulionu warzywnego i zarezerwowanego płynu do namaczania owoców. Użyj więcej bulionu niż soku i użyj tylko tyle, aby zwilżyć opatrunek, nie rozmocząc go. Rzucaj dalej, dodając zapas w razie potrzeby.
Dodać tamari, zaczynając od około 1 łyżki stołowej. Smak soli i dodać go i dużo pieprzu do smaku. Może więcej szałwii? Jest to również punkt, w którym można dodać trochę suszonej bazylii i oregano, zbyt, jeśli chcesz. Farsz można przygotować do tego momentu i przechowywać, przykryć i schłodzić, przez noc.
W dniu, w którym planujesz napchać dynię, Rozgrzej piekarnik do 191°.
Jeśli nie używasz nieprzywierającego, spryskaj naczynie do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić dynię sprayem do gotowania.
Włóż dressing do jamy przygotowanej dyni, polewając nasadką dyni.
Nadziewaną dynię umieść w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec do momentu, aż dynia będzie lekko brązowa i wygląda na lekko zapadniętą, lub, jak mówi Ned, jak pulchna Europejska księżna, około 40 minut.
Podawać w całości, przy stole.
* Jeśli nie masz czasu na przygotowanie własnego wywaru warzywnego, Dragonwagon poleca ciemny wywar warzywny od Kitchen Basics. Pakowane lub domowej roboty, te zapasy są z pewnością zdrowsze niż zapasy mięsa, ale jak zauważa Dragonwagon w namiętny Wegetariańskie, wysokiej jakości czas warzyw nie poświęca smak: "to jest dobry czas, który stanowi podstawę błyszczący, pikantny, słodki, lub gorące sosy, które przekształcają tofu, tempeh, i seitan od prostych podstaw do prawdziwie satysfakcjonujących potraw, które mówią przekonująco obfitości, nie pozbawienie lub mdłości ze względu na zdrowie."
Przedruk za zgodą Passionate Vegetarian przez Crescent Dragonwagon ©2002workman Publishing Company, Inc.