Negitoro Sushi
Negitoro Sushi to bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 5 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wiele osób naprawdę lubi to japońskie danie. Jeśli masz granulowany cukier, szalotki, ryż sushi z krótkim ziarnem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 312 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Negitoro & Avocado Donburi, Chirashi Sushi Cake I Temari Sushi, oraz Deconstructed Sushi (Chirashi Sushi).
Instrukcje
Aby zrobić ryż sushi, umyj ryż na sicie, aż woda będzie prawie przezroczysta.
Odcedzić i dodać do ciężkiego dna garnka wraz z wodą. Doprowadzić garnek do wrzenia, następnie przykryć pokrywką i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i ustawić timer na 15 minut. Kiedy zegar zgaśnie, wyłącz kuchenkę i pozwól parze ryżu przez kolejne 10 minut, nie otwieraj pokrywki w tym czasie. W małej misce, ubić ocet, cukier i sól razem. Kiedy ryż jest gotowy, wrzucić go do dużej miski i przykryć mieszaniną octu. Używając dużej szpatułki i wentylatora, złóż ocet do ryżu, jednocześnie chłodząc mieszaninę wentylatorem. Wachlować, aż ryż osiągnie temperaturę pokojową. W misce, połączyć mielone toro z 3/4 szalotki i nasiona sezamu i mieszać do połączenia. Przygotuj małą miskę wody do zanurzenia palców, aby zapobiec przywieraniu do nich ryżu.
Połóż nori, błyszczącą stronę na bambusowym matie. Zwilż opuszki palców i połóż cienką warstwę ryżu około 3/4 drogi w górę nori. Ryż będzie lepki, ale po prostu zwilżaj ręce i delikatnie naciśnij ryż na zewnątrz opuszkami palców, aby był cienki. Uważaj, aby nie przepracować ryżu, bo zrobi się papkowaty. Łyżka trochę negitoro przez krawędź ryżu najbliżej Ciebie od jednego końca do drugiego. Zaczep kciuki poniżej bambusowej Maty i zwiń krawędź w górę i nad wypełnieniem. Nie wycisnąć rolki w tym momencie lub negitoro przyzwyczajenie pozostać w miejscu. Kontynuuj toczenie, uważając, aby nie zwijać maty wraz z sushi. Kiedy dojdziesz do końca, daj rolce dobry wycisnąć zewsząd, aby ustawić kształt ryżu. Powinieneś skończyć z lekko kwadratową rolką. Używając bardzo ostrego długiego noża (idealny jest nóż do sushi), zdobądź rolkę w punkcie środkowym, następnie zdobądź środek każdej połowy, a następnie zdobądź środek każdej ćwiartki (powinieneś mieć 8 segmentów).
Polecane wino: Gewurztraminer, Chenin Blanc, Riesling
Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine Weinbach Cuvee Laurence Gewurztraminer. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 54 dolarów.
Domaine Weinbach Cuvee Laurence Gewurztraminer
Aromaty są sugestywne z nutami płatków róży i egzotycznych owoców. Nieco suchy na podniebieniu, ten rocznik odsłania bukiet dojrzałych aromatów kantalupy, guawy i nektarynki, które są zrównoważone delikatnymi przyprawami, takimi jak imbir i kardamon. Wykończenie jest długie i eleganckie.Ten Gewurztraminer jest wszechstronny i może być łączony z wędzonym łososiem, a także dusz wieprzowych z imbirem, kuchni południowo-wschodniej Azji, takiej jak curry z czerwonego kokosa, indyjskie lub dania w stylu marokańskim. Świetnie nadaje się również jako aperitif lub z bogatym w foie grasand, dojrzałym serem.