Nasu Dengaku (Japońskie bakłażany pieczone z Miso)
Nasu Dengaku (Japońskie bakłażany pieczone z Miso) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.63 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz nektar z agawy, sake, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Podobne przepisy to Bakłażan japoński Miso-glazurowany (Nasu no Dengaku), Nasu Dengaku-Miso Glazed Bakłażan, oraz Miso Glazed Bakłażan (Nasu Dengaku).
Instrukcje
W razie potrzeby posmaruj wycięte boki bakłażanów olejem sezamowym.
Umieść bakłażany wycięte bok w dół na blasze do pieczenia i umieścić pod brojlerem piekarnika na około 3 protokół, sprawdzając często, aby upewnić się, że nie spalają. Odwróć je i gotuj przez kolejne 3 minuty lub aż wierzchołki staną się jasne do średnio brązowego. Nie palić! (Jeśli twój bakłażan nadal nie jest przetargu przez całą drogę, spróbuj pieczenia go - nie brojlerów-kilka minut więcej; następnie przystąpić do przepisu.) Gdy bakłażany są miękkie, top każdy z sosem miso i umieścić je z powrotem pod brojlerem, aż sos bąbelki się-powinno to zająć mniej niż minutę, więc uważnie je oglądać.
Podawać na gorąco, posypane prażonym sezamem i zieloną cebulą.