Naomi Duguid ' s Golden Egg Curry
Przepis Naomi Duguid ' s Golden Egg Curry jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.01 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 247 kalorii. 93 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz proszek chile, jajka, kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Święto ryb rzecznych Naomi Duguid, Makaron z sosem kokosowym Naomi Duguid, oraz Naomi Duguid ' s Kachin Pounded Beef with Herbs.
Instrukcje
Umieścić jajka w rondlu, dodać zimną wodę do przykrycia, doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim wrzątku przez 8 minut.
Jajka odcedzić i schłodzić w zimnej wodzie. Gdy jajka są na tyle chłodne, że można je obrać.
Rozgrzać olej w szerokiej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj tumeric i wymieszać, aby go rozpuścić. Gdy olej jest wystarczająco gorący, aby skwierczeć, gdy kropla wody jest wrzucona do niego, dodać obrane jajka i smażyć na złoty kolor i trochę pęcherze: gotować z każdej strony po kolei, a następnie spróbować zrównoważyć jajka na ich końcach, aby ugotować końcówki. Smażenie jajek jest zabawnym, małym zadaniem, szybko wykonanym, a to sprawia, że są bardzo atrakcyjne. Łyżką szczelinową wyjąć jajka z gorącego oleju i na talerz.
Przeciąć je wzdłuż na pół i odstawić.
Wylać wszystkie oprócz 2 do 3 łyżek oleju (olej można ponownie wykorzystać do smażenia).
Rozgrzać pozostały na patelni olej na średnim ogniu, dodać szalotki i czosnek i krótko smażyć, aż będzie przezroczysty.
Dodaj proszek chile i pomidory i, często mieszając, aby zapobiec przyklejaniu, gotować na silnym wolnym ogniu, aż pomidory zostały podzielone na zmiękczoną masę, o 10 protokół.
Wymieszaj z sosem rybnym i solą, a następnie posmakuj i dostosuj przyprawę, jeśli chcesz. Podnieść ogień do średniej-wysokiej, dodać paski chile, i wymieszać.
Umieścić jajka pokrojone bokiem w sosie i gotować, aż olej skwierczy, o 3 protokół.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Field Recordings Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.