Naomi Duguid ' s Golden Egg Curry

Naomi Duguid ' s Golden Egg Curry
Przepis Naomi Duguid ' s Golden Egg Curry jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.01 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 247 kalorii. 93 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz proszek chile, jajka, kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Święto ryb rzecznych Naomi Duguid, Makaron z sosem kokosowym Naomi Duguid, oraz Naomi Duguid ' s Kachin Pounded Beef with Herbs.

Instrukcje

1
Umieścić jajka w rondlu, dodać zimną wodę do przykrycia, doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim wrzątku przez 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Jajka odcedzić i schłodzić w zimnej wodzie. Gdy jajka są na tyle chłodne, że można je obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
3
Rozgrzać olej w szerokiej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodaj tumeric i wymieszać, aby go rozpuścić. Gdy olej jest wystarczająco gorący, aby skwierczeć, gdy kropla wody jest wrzucona do niego, dodać obrane jajka i smażyć na złoty kolor i trochę pęcherze: gotować z każdej strony po kolei, a następnie spróbować zrównoważyć jajka na ich końcach, aby ugotować końcówki. Smażenie jajek jest zabawnym, małym zadaniem, szybko wykonanym, a to sprawia, że są bardzo atrakcyjne. Łyżką szczelinową wyjąć jajka z gorącego oleju i na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Przeciąć je wzdłuż na pół i odstawić.
6
Wylać wszystkie oprócz 2 do 3 łyżek oleju (olej można ponownie wykorzystać do smażenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Rozgrzać pozostały na patelni olej na średnim ogniu, dodać szalotki i czosnek i krótko smażyć, aż będzie przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Dodaj proszek chile i pomidory i, często mieszając, aby zapobiec przyklejaniu, gotować na silnym wolnym ogniu, aż pomidory zostały podzielone na zmiękczoną masę, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
9
Wymieszaj z sosem rybnym i solą, a następnie posmakuj i dostosuj przyprawę, jeśli chcesz. Podnieść ogień do średniej-wysokiej, dodać paski chile, i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
10
Umieścić jajka pokrojone bokiem w sosie i gotować, aż olej skwierczy, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
11
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Field Recordings Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn