Naomi Duguid ' s Fish Cakes and Fish Balls
Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.18 za porcję. Jedna porcja zawiera 184 kalorie, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 20. Jeśli masz szalotki, sól, olej z orzeszków ziemnych i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Święto ryb rzecznych Naomi Duguid, Naomi Duguid ' s Golden Egg Curry, oraz Makaron z sosem kokosowym Naomi Duguid dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz ryby, szalotki, czosnek, imbir i sól w maszynce i proces do gładkiej, nawet pasty.
Umieść lekko naoliwioną dużą płytę na powierzchni roboczej. W przypadku ciast rybnych: Zbierz niewielką 1 łyżkę pasty rybnej na raz, uformuj ją w gładką kulkę między dłońmi, spłaszcz ją na dysk o średnicy około 11/2 cali i ustaw na talerzu. Powinieneś mieć od 15 do 18 pasztecików. W przypadku kulek rybnych: Zbierz dużą 1 łyżeczkę pasty, zwiń ją lekko między wilgotnymi dłońmi, aby uformować kulkę, i ustaw na talerzu; powtórz z pozostałą pastą.
Podgrzej dużą patelnię ciężką na średnim ogniu.
Wlać około 1/4 cala oleju arachidowego. Gdy olej jest gorący, wsuń paszteciki jeden po drugim. Gotuj partiami; przestań je dodawać, gdy patelnia się zatłoczy. Gotuj, aż spód będzie złoty, 3 do 4 minut, za pomocą szpatułki, aby zapobiec przywieraniu ciasta do patelni. Odwróć je i gotuj na złoty kolor na spodzie. Przytrzymaj pająka lub sito gotowe w drugiej ręce, gdy używasz szpatułki, aby podnieść każdy dysk,i umieść go w sito lub pająk, pozwalając nadmiar oleju spuścić, a następnie przenieść do płyty, aby ostygnąć i ujędrnić. Powtórz z pozostałymi ciastami rybnymi.
Aby ugotować kulki rybne: Upuść kulki do garnka z wrzącym bulionem lub wodą. Po ugotowaniu, w ciągu 2 do 3 minut, mogą być używane do potraw z makaronem lub zamrożone do późniejszego użycia.