Nana Dot ' s Irish Soda Bread
Irlandzki chleb Nana Dot może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. Ten przepis służy 16. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów europejskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką cukier, sól, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Posmaruj 2 blachy do pieczenia.
Wymieszać razem mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól i cukier w dużej misce, aż równomiernie wymieszać.
Pokroić w maśle za pomocą blendera do ciast lub rąk, aż mieszanina przypomina grubą mączkę kukurydzianą. Wymieszaj rodzynki, porzeczki i kminek, a następnie zrób studzienkę w środku i wlej mleko i ocet. Mieszaj łyżką, aż suche składniki zostaną zwilżone.
Obrócić ciasto na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i delikatnie zagnieść 8 do 10 razy. Ciasto podzielić na dwie kulki i ułożyć na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut, następnie zmniejszyć ogień do 375 stopni F (190 stopni C) i piec, aż wierzch chleba będzie złoty kolor, o 15 minut więcej.