Naleśniki z pesto
Naleśniki z pesto mogą być śniadaniem, którego szukasz. Za 36 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 128 kalorii, 7 g białka i 11 g tłuszczu każda. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, lakto ovo wegetariańską, pierwotną i ketogenną. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 20%. Ten wynik jest raczej zły. Naleśniki z mąki z ciecierzycy (Besan Chilla/Cheela) – tradycyjne naleśniki przeniesione na wyższy poziom, naleśniki z pełnoziarnistego jogurtu greckiego z komosy ryżowej (najzdrowsze naleśniki, jakie kiedykolwiek zrobiłem) i chilijskie naleśniki morskie lub Bindaetteok (koreańskie naleśniki z fasoli mung) są bardzo smaczne podobny do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej natłuszczoną patelnię, aż krople wody, które na niej posypiemy, głośno odparują.
Wymieszaj mieszankę do pieczenia, wodę, ser Cheddar i pesto w misce, aby uzyskać ciasto; dostosuj ilość mieszanki do pieczenia i wody według własnych upodobań.
Wlać 1/4 szklanki ciasta na patelnię. Gotuj, aż na wierzchu zaczną tworzyć się bąbelki, 2 do 3 minut; obróć i smaż drugą stronę na złotobrązowy kolor, kolejne 2 do 3 minut. Powtarzaj, aż całe ciasto zostanie wykorzystane.