Naleśniki Z Kurczaka Cordon Bleu
Przepis Chicken Cordon Bleu Crepes może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Na 3,01 zł za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 767 kalorii, 37g białka, oraz 57 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz pierś z kurczaka, szynkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Naleśniki Z Kurczaka Cordon Bleu, Kurczak Cordon Bleu, oraz Kurczak Cordon Bleu.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 13x9-calowy (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania.
W dużej misce, ubić jajka i mleko z trzepaczką, aż dobrze połączone.
Dodaj mąkę, 1/2 szklanki na raz i cukier, mieszając trzepaczką, aż nie pozostaną grudki i ciasto jest nieco cieńsze niż ciasto naleśnikowe. (Jeśli ciasto jest zbyt grube, dodaj więcej mleka; jeśli jest zbyt cienkie, dodaj więcej mąki.)
Ciepło 6-do 8-calowej patelni na średnim ogniu.
Dodaj 1/2 łyżeczka oleju i obracać, aby pokryć dno patelni. Dla każdej krepy, wlać nieco mniej niż 1/4 Puchar ciasto na patelni. Natychmiast przechyl i obróć patelnię tak cienką warstwą ciasta pokrywa dno. Gotować, aż jasnobrązowy i brzegi zaczynają zwijać się, o 2 protokół. Uruchom szeroką szpatułkę wokół krawędzi, aby poluzować; obrócić i gotować drugą stronę do jasnobrązowego. Powtórz z pozostałym cieście, dodając olej do patelni w razie potrzeby. Naleśniki stos, umieszczając papier woskowany między; zachować pokryte.
W średniej misce, wrzucić kurczaka, szynkę i ser. Podziel nadzienie między naleśniki; zwiń.
Umieść stronę szwu w dół w naczyniu do pieczenia.
Piec odkryte 15 minut lub do ciepłego.
Tymczasem w rondlu 1,5-litrowym energicznie mieszamy żółtka i sok z cytryny trzepaczką.
Dodać sól i 1/4 szklanki masła.
Podgrzewać na bardzo małym ogniu, stale mieszając trzepaczką, aż masło się rozpuści.
Dodać pozostałe 1/4 szklanki masła. Nadal energicznie mieszając, aż masło się roztopi i sos zgęstnieje. (Upewnij się, że masło rozpuszcza się powoli, aby jajka miały czas na gotowanie, a sos zgęstnieje bez zwijania.) Jeśli sos się zsiadnie (zaczyna się oddzielić), dodać około 1 łyżki wrzącej wody i energicznie ubić trzepaczką do uzyskania gładkości.
Aby służyć, umieścić naleśniki na poszczególnych talerzach. Top z sosem holenderskim.
Dekoruj natką pietruszki.