Naleśniki Z Kolendrą Scallion

Naleśniki Z Kolendrą Scallion
Scallion Cilantro Pancakes to bezmleczne i wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 26 kalorii. Ten przepis służy 32. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz Serrano chile, mąkę ryżową, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Scallion-Cilantro Raita, Scallion Cilantro Rice Z Habaneros I Limonką, oraz Naleśniki Scallion dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce wymieszaj sos sojowy, ocet i olej, a następnie wymieszaj nasiona sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
W misce wymieszać mąki, sól, całe jajko, żółtko, wodę, chile, pieprz i olej sezamowy (ciasto będzie cienkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
JajkoJajko
PieprzPieprz
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
SólSól
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Podgrzać 3/4 łyżeczka oleju roślinnego w 8-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wlać 1/3 szklanki ciasta, a następnie rozrzucić jedną czwartą szalotki i jedną czwartą liści kolendry na górze, delikatnie naciskając na naleśnik. Smażyć naleśniki, aż spód będzie bladozłoty, około 2 minut. Obrócić naleśnik i gotować, aż szalotki są lekko rumiane, o 1 minutę, a następnie przenieść do ręczników papierowych. Dodać 3 więcej naleśniki w ten sam sposób, dodając olej roślinny do patelni za każdym razem (może być trochę resztki ciasta).
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Zielona CebulaZielona Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
4
Przenieść naleśniki do deski do krojenia i pokroić każdy na 8 klinów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, z sosem do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
6
* Lubimy markę Arrowhead Mills; odwiedź arrowheadmills.com dla sklepów najbliżej Ciebie.
1
Sos do zanurzania można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia1
Magazyn