Naleśniki Z Cukinią
Naleśniki z cukinią mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 22 centów za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 40 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka proszku do pieczenia, cukinia, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Naleśniki Z Cukinią, Naleśniki Z Cukinią, oraz Naleśniki Z Cukinią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Zetrzyj cukinię w misce, korzystając z dużej strony tarki pudełkowej. Natychmiast wymieszać cebulę i jajka. Wymieszać 6 łyżek mąki, proszek do pieczenia, sól i pieprz. (Jeśli ciasto zrobi się zbyt cienkie z płynu w cukinii, dodaj pozostałe 2 łyżki mąki.)
Rozgrzać dużą (10 do 12 cali) saute patelni na średnim ogniu i stopić 1/2 łyżki masła i 1/2 łyżki oleju razem na patelni. Gdy masło jest gorące, ale nie palenie, obniżyć ogień do średnio-niskie i upuść czubate łyżki zupy z ciasta na patelnię. Gotować naleśniki o 2 protokół z każdej strony, aż rumiane.
Umieść naleśniki na patelni z prześcieradłem i utrzymuj ciepło w piekarniku. Wytrzyj patelnię suchym ręcznikiem papierowym, dodaj więcej masła i oleju do patelni i dalej smaż naleśniki, dopóki nie zużyje się całe ciasto. Naleśniki mogą pozostać ciepłe w piekarniku do 30 minut.