Naleśniki z boczkiem i syropem klonowym
Naleśniki z boczkiem i syropem klonowym może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pudełko przepis na poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 175 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 37 fanów. Mieszanka mleka, sól, około 4 uncji wafel-cienko cięte pancetta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Naleśniki z boczkiem i syropem klonowym, Naleśniki z boczkiem z syropem Klonowo-orzechowym, oraz Naleśniki z kwaśną śmietaną i boczkiem z ciepłym syropem pomarańczowo-klonowym.
Instrukcje
Roztopić masło i odstawić do ostygnięcia lekko, podczas gdy dostać się na z resztą ciasta i boczku.
W dużej miseczce z szeroką szyjką odmierz mąkę i dodaj proszek do pieczenia, cukier i sól. Wymieszać, aby połączyć.
W innej filiżance odmierz mleko, ubij jajka, a następnie lekko schłodzone masło i wlej płynne składniki do suchych składników, ubijając. Albo po prostu włóż wszystko do blendera i blitz.
W oleju roślinnym podsmaż boczek (pokrojony w pół poprzecznie) lub paski pancetty, aż będzie chrupiący, wyjmij na papierowe ręczniki i przykryj więcej papierowych ręczników(nie dlatego, że jestem gruby-fobia-jakby! - ale ponieważ to pomoże im zachować wymaganą chrupkość). Teraz podgrzej patelnię lub patelnię nieprzywierającą, posmaruj niewielką ilością masła, a następnie zacznij smażyć. Po prostu wlewam małe ilości prosto z kubka (ale można użyć miarki 1/4 szklanki, jeśli wolisz) tak, że masz wiggly circumferenced dysków. Kiedy zobaczysz pęcherzyki wybuchające na powierzchni, Odwróć naleśniki i gotuj przez kilka minut, jeśli to, po drugiej stronie.
Lub użyj patelni blini i, jak opisano, obróć się, gdy pęcherzyki przebijają się do niegotowanej powierzchni. Jest takie Rosyjskie powiedzenie, że pierwszy naleśnik jest zawsze spartaczony, więc przygotuj się na poświęcenie pierwszej ofiary bezceremonialnemu pożerajowi.
Naleśniki układamy na talerzu, wigwam z kawałkami chrupiącego boczku lub pancetty i dryblujemy lub zalewamy, w zależności od chęci i pojemności, klarownym, brązowym, drewniejącym syropem.