Naleśniki dyniowo-imbirowe z masłem imbirowym

Naleśniki dyniowo-imbirowe z masłem imbirowym
Naleśniki dyniowo-imbirowe z masłem imbirowym mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 398 kalorii, 10g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 3 i kosztuje 1,35 zł za porcję. Mieszanka beztłuszczowego jogurtu, mielonej gałki muszkatołowej, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kandyzowane Naleśniki Z Dyni Imbirowej, Naleśniki z dynią Ricotta z syropem imbirowo-tymiankowym, oraz Babeczki z dyni imbirowe z lukrem z serem imbirowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową i sól. W innej misce, wymieszać jajko, mleko, Dynia, jogurt, i masło, aż dobrze wymieszane. Mieszaj mieszaninę jaj do mieszaniny mąki, aż równomiernie nawilżona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CynamonCynamon
DyniaDynia
MasłoMasło
ImbirImbir
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
JogurtJogurt
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Umieść nieprzywierającą patelnię lub 12-calową patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu (350); gdy jest gorąca, lekko posmaruj masłem i dostosuj ciepło, aby utrzymać temperaturę. Łyżka ciasto w 1/3-filiżanki porcje na patelni i delikatnie rozłożone na 4-calowe rundy. Gotować, aż naleśniki są rumiane na dole i krawędzie zaczynają wyglądać suche, 2 do 3 minut; włączyć z szeroką łopatką i brązowych innych stron, 2 do 3 minut dłużej. Jak naleśniki są gotowane, przenieść do blachy do pieczenia i ogrzać w piekarniku 200.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
PiekarnikPiekarnik
3
Podawać na ciepło z masłem kandyzowanym imbirem i syropem klonowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
MasłoMasło
ImbirImbir
4
Masło kandyzowane - imbirowe: w misce, drewnianą łyżką, wymieszać 2 łyżki drobno posiekanego kandyzowanego imbiru w 1/4 szklanki (1/8 lb.) miękkie masło (zmiękczyć w kuchence mikrofalowej na pełnej mocy [100%] przez 5 do 10 sekund). Przed podaniem schłodzić do jędrności. Sprawia, że około 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
MasłoMasło
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
MikrofalówkaMikrofalówka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia13
Magazyn