Naleśniki
Naleśniki to Wegetariańskie poranny posiłek. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 363 kalorie, 10g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, cukier, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Foodnetwork ma 13 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Quinoa pełnoziarniste Greckie naleśniki jogurtowe {najzdrowsze naleśniki, jakie kiedykolwiek zrobiłem}, Moje Ulubione bezglutenowe naleśniki (i lepkie naleśniki budyń toffi!), oraz Chilijskie naleśniki morskie lub Bindaetteok (Koreańskie naleśniki z fasolą Mung).
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i gałkę muszkatołową.
W innej misce, ubić jajka, a następnie ubić w mleku i wanilii.
Roztopić masło w dużej żeliwnej patelni lub patelni na średnim ogniu.
Masło ubić do mieszanki mlecznej.
Dodaj mokre składniki do mieszanki mąki i ubijaj, aż po prostu uformuje się grube ciasto.
Utrzymywanie patelni na średnim ogniu, Chochla o 1/4 szklanki ciasta na patelni, aby naleśnik. Zrób jeszcze 1 lub 2 naleśniki, dbając o równomierne rozłożenie. Gotować, aż pęcherzyki złamać powierzchnię naleśników, a spody są złotobrązowe, o 2 protokół. Flip z łopatką i gotować około 1 minutę więcej na drugiej stronie.
Podawać natychmiast lub przełożyć na talerz i przykryć luźno folią, aby się ogrzać. Powtórz z pozostałym cieście, dodając więcej masła na patelni w razie potrzeby.