Naklejki imbir-krewetki garnek z pikantnym sosem orzechowym
Zapomnij wychodząc do jedzenia lub zamawiając jedzenie na wynos za każdym razem, gdy pragniesz chińskiego jedzenia. Spróbuj zrobić naklejki imbir krewetki garnek z pikantnym sosem orzechowym zanurzania w domu. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 121 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z moich przepisów wymaga cukru, sosu sojowego, pasty chile i zielonej cebuli. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 26%. Podobne przepisy to Naklejki imbir-krewetki garnek z pikantnym sosem orzechowym, Krewetki imbirowe w słodko-pikantnym sosie tajskim, oraz Krewetki Satay z pikantnym sosem orzechowym.
Instrukcje
1
Aby przygotować naklejki na garnek, połącz pierwsze 10 składników w robocie kuchennym; pulsuj 4 razy lub do grubo posiekanego. Praca z 1 wonton owijki na raz (przykryć Pozostałe owijki wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec wysuszeniu), łyżka o 1 1/2 mieszanki łyżeczek krewetek do środka każdego owijki. Zwilżyć krawędzie ciasta wodą; doprowadzić 2 przeciwległe rogi do środka, szczypanie punktów do uszczelnienia. Przynieś pozostałe 2 rogi do środka, szczypanie punktów do uszczelnienia. Uszczypnij 4 krawędzie, aby je zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pottickers
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Umieść naklejki na garnek na dużej blasze do pieczenia posypanej skrobią kukurydzianą.
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Ciepła 1 1/2 łyżeczki oleju rzepakowego w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj 12 naklejek do garnka na patelnię; gotować 2 minuty lub do dna są złotobrązowe. Powoli dodaj 1/2 szklanki wody do patelni; przykryć i gotować 4 protokół. Odkryć i gotować 3 minuty lub aż płyn odparuje. Powtórz procedurę z pozostałymi 1 1/2 łyżeczkami oleju rzepakowego, 12 naklejkami na garnek i 1/2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pottickers
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Aby przygotować sos, połącz 1/4 szklanki wody i 5 kolejnych składników (przez cukier) w małej misce, mieszając trzepaczką.
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
W razie potrzeby udekorować posiekaną zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
8
Uwaga na wino: te egzotycznie aromatyzowane naklejki do garnków wzywają do wina, które nie będzie kwiatem ściany obok nich. Słodka przyprawa imbirowa i bogactwo orzeszków ziemnych zostaną wzmocnione przez mocne aromaty i bujne odczucia w ustach Alzackiego Gewrztraminera. Spróbuj jednego z najlepszych producentów z najlepszego regionu świata dla tej odmiany winogron: Zind-Humbrecht 2005 Gewrztraminer Alsace, o $ Karen MacNeil
Składniki, których będziesz potrzebować
Pottickers
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Winogrona
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 32 dolarów za butelkę.