Najpopularniejszy irlandzki chleb sodowy
Najpopularniejszy irlandzki chleb sodowy to przepis na wegetariańskie lacto ovo na 16 porcji. To śniadanie ma 167 kalorii , 4 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Za 20 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup jajko, maślankę, masło i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jest dostarczany przez Taste of Home. Jest idealny na dzień św. Patryka . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 26% , to danie jest raczej kiepskie. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Irish Soda Bread with Raisins , Irish Soda Bread By Mommie Cooks i Raspberry Soda Bread: New Take On An Irish Tradition .
Instrukcje
Rodzynki włożyć do małej miski. Zalać wrzącą wodą; odstawić na 5 minut.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W małej misce ubij jajko, maślankę i masło. Wymieszaj z suchymi składnikami, aż będą wilgotne. Wymieszaj z rodzynkami.
Przełożyć do keksówki o wymiarach 9 x 5 cali wysmarowanej sprayem do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 50-60 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.