Najlepszy w historii Rugelach
Best Ever Rugelach wymaga około 3 godzin i 10 minut od początku do końca. Ten przepis służy 48 osobom. Ten deser ma 64 kalorie, 1 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Za 13 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Udaj się do sklepu i kup wodę, mielony cynamon, twarożek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 10% wyniku, co jest bardzo złym wynikiem (ale wciąż możliwym do naprawienia). Rugelach, Rugelach i Rugelach są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce wymieszaj twaróg i 1 szklankę masła.
Dokładnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj mąkę. Ciasto będzie lepkie. Ciasto podzielić na trzy części i owinąć woskowanym papierem. Schłodzić przez co najmniej 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko natłuść blachę do pieczenia.
Połącz pozostałą 1/4 szklanki masła z brązowym cukrem, cynamonem, orzechami pekan i rodzynkami. Odłożyć na bok.
Rozwałkuj jedną kulkę ciasta na 9-calowy okrąg na posypanej mąką powierzchni, utrzymując pozostałe ciasto schłodzone.
Na okrąg nałóż 1 łyżkę opcjonalnej marmolady pomarańczowej. Delikatnie wciśnij 1/3 mieszanki orzechów w ciasto.
Pokrój okrąg na 16 klinów.
Zwiń każdy klin ciasno, zaczynając od szerszego końca.
Połóż ciasteczko na przygotowanej blasze stroną do pieczenia skierowaną do dołu. Powtórzyć z pozostałym ciastem. W małej misce ubić białko z wodą i posmarować mieszanką każde ciasteczko.
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, od 18 do 20 minut.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Moje ulubione wina z Rugelach to Cream Sherry, Port i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
![Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru]()
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.