Najlepszy Smażony Kurczak Na Świecie?

Nigdy nie można mieć zbyt wiele południowych przepisów, więc dać najlepszy smażony kurczak kiedykolwiek? spróbuj. Jedna porcja zawiera 523 kalorie, 15g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 89 centów za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 73 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam poważne jedzenie. Mieszanka soli koszernej, skrobia kukurydziana, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć maślankę, można śledzić to danie główne z Placek Maślany jako deser. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Spróbuj Jamaican Jerk Chicken, smażone babki i Kokosowe Macadamia smażone Quinoa, Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny, oraz Oven Fried Chicken-pikantny piekarnik smażony kurczak z pewnością zadowoli wszystkich gości dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby solanka: wymieszać sól koszerną do zimnej wody, aż się rozpuści.
Umieść części kurczaka w niereaktywnej misce lub garnku; dodaj wystarczającą ilość solanki, aby całkowicie pokryć. Przechowywać w lodówce 8 do 12 godzin.
Odsączyć solony kurczak i wypłukać miskę, w której był solony. Odstawić kurczaka do miski i zalać maślanką. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 8 do 12 godzin.
Odcedzić kurczaka na drucianym stojaku, odrzucając maślankę.
W międzyczasie przygotuj tłuszcz do smażenia, wkładając smalec, masło i szynkę wiejską na ciężką patelnię lub patelnię. Gotować na małym ogniu przez 30 do 45 minut, odtłuszczając w razie potrzeby, aż masło przestanie wyrzucać pianę i szynka wiejska jest rumiana. Użyj łyżki szczelinowej, aby ostrożnie usunąć szynkę z tłuszczu.
Tuż przed smażeniem zwiększ temperaturę do średnio wysokiej i podgrzej tłuszcz do 335 stopni. Przygotuj pogłębiarkę, mieszając mąkę, skrobię kukurydzianą, sól i pieprz w płytkiej misce lub na papierze woskowym. Odsączone kawałki kurczaka dokładnie zanurzyć w mieszaninie mąki, a następnie dobrze poklepać, aby usunąć nadmiar mąki.
Używając szczypiec, wsuń część kawałków kurczaka, skórkę w dół, do rozgrzanego tłuszczu. (Nie przepełniaj patelni lub tłuszcz do gotowania ostygnie. W razie potrzeby smażyć partiami.) Regulować tłuszcz tak, że po prostu bąbelki, i gotować przez 8 do 10 minut z każdej strony, aż kurczak jest złoty brąz i gotowane przez.
Dokładnie osuszyć na stojaku z drutu lub na zmiętych ręcznikach papierowych i podawać.
Smażony kurczak jest pyszny jedzony na gorąco, ciepło, w temperaturze pokojowej lub na zimno.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern można połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Gunderloch Estate Riesling Dry z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Gunderloch Estate Riesling Dry]()
Gunderloch Estate Riesling Dry