Najlepszy sernik to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 671 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz cukier, śmietanę, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Najlepszy Sernik, Sernik Ultimate, oraz Sernik Ultimate.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
W misce do mieszania połącz składniki widelcem, aż będą równomiernie nawilżone. Delikatnie pokryj dno i boki 8-calowej patelni sprężynowej nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
Miska Do Mieszania
2
Wlej okruchy na patelnię i, używając DNA miarki lub gładkiego DNA szklanki, naciśnij okruchy w dół do podstawy i 1 cal po bokach. Przechowywać w lodówce przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Baza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Patelnia
1
W misce miksera elektrycznego ubijaj serek na małej prędkości przez 1 minutę, aż będzie gładki i wolny od grudek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać jajka, 1 na raz, i nadal bić powoli, aż połączone. Stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż będzie kremowy, przez 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Jajko
3
Dodaj śmietanę, skórkę cytrynową i waniliową. Okresowo zeskrobuj boki miski i bijaki. Ciasto powinno być dobrze wymieszane, ale nie nadmiernie pobite.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Cytrynowa
Kwaśna śmietana
Wanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wlać nadzienie do patelni wyłożonej skórką i wygładzić wierzch łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Patelnia
5
Patelnię sernika ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej i złożyć boki wokół niej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Patelnia
6
Umieść patelnię tortową na dużej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Forma Na Ciasto
7
Wlać wrzącą wodę do patelni do pieczenia, aż woda znajdzie się mniej więcej w połowie boków patelni sernika; folia zapobiegnie przedostawaniu się wody do sernika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
8
Piec przez 45 minut. Sernik powinien jeszcze potrząsnąć (po schłodzeniu ujędrni się), więc należy uważać, aby nie rozgotować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Ostudzić na patelni przez 30 minut. Schłodzić w lodówce, luźno przykrytej, przez co najmniej 4 godziny. Poluzuj sernik z boków patelni, przesuwając cienką metalową szpatułkę wokół wewnętrznej krawędzi. Unmold i przenieść na talerz ciasta. Za pomocą szpatułki rozprowadź warstwę ciepłej cytrynowej polewy na powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki Amerykańskie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Cytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Patelnia
10
Sernik pokroić cienkim, nie ząbkowanym nożem, który został zanurzony w gorącej wodzie. Wytrzyj do sucha po każdym cięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Ząbkowany
11
W małym rondlu dodaj wszystkie składniki i gotuj na średnim ogniu przez około 5 minut, aż owoce zaczną się lekko rozkładać. Pozostawić do ostygnięcia przed rozłożeniem na serniku.