Najlepszy klopsik jaki kiedykolwiek zrobiłem
Najlepszy klopsik, jaki kiedykolwiek zrobiłem, może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 169 kalorii. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka czosnku, sos worcestershire, śmietana, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać maślane okrągłe krakersy można śledzić to danie główne z Ciasteczka Ritz jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 35%. Spróbuj Najlepszy klopsik jaki kiedykolwiek zrobiłem, Pieczeń Pieczona, oraz Domowy Klopsik (Jak U Babci!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu, i gotować cebulę i czosnek 5 minut, aż cebula będzie miękka.
Zdjąć z ognia, doprawić solą i pieprzem.
W dużej misce, wymieszać cebulę i czosnek, wołowina, pokruszony chleb, kruszone krakersy, jajko, śmietana, sos Worcestershire, i 1/2 może sos pomidorowy. Stopniowo mieszaj mleko 1 łyżeczkę na raz, aż mieszanina będzie wilgotna, ale nie rozmoczona.
Przenieść mieszaninę do patelni bochenkowej 5x9 cali.
Piec w rozgrzanym piekarniku 40 minut. Zwiększ temperaturę piekarnika do 400 stopni F (200 stopni C) i kontynuuj pieczenie 15 minut, do temperatury wewnętrznej 160 stopni F (70 stopni C).
W małej misce wymieszać pozostały sos pomidorowy i ketchup.
Zalać wierzch klopsa i kontynuować pieczenie 10 minut.