Najlepszy Gulasz Wołowy

Najlepszy Gulasz Wołowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać ostateczny gulasz wołowy spróbować. Na 5,31 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 683 kalorie, 54g białka, oraz 24g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna pieprzu, liście laurowe, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Najlepszy Gulasz Wołowy, Serdeczny gulasz wołowy-gulasz wołowy można łatwo zrobić w crockpot, oraz Wątróbka wołowa z figą, boczkiem i karmelizowaną cebulą kompot [lub Najlepsza wątróbka wołowa ] dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić marynatę, umieść wołowinę w dużym szklanym lub plastikowym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2
Dodaj 8 gałązek tymianku, marchew, czosnek, czerwoną cebulę, skórkę pomarańczową, goździki, ziarna pieprzu, liście laurowe i wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dobrze wymieszać do pokrycia, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 godziny.
4
Wołowinę wyjąć z marynaty i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
5
Rozgrzać olej i masło, a pozostałe 4 gałązki tymianku w rondlu o grubym dnie na dużym ogniu. Gdy olej zacznie palić, Usuń tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
6
Dodać wołowinę i brązowy równomiernie ze wszystkich stron. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Przecedzić marynatę do wołowiny i wymieszać drewnianą łyżką, skrobając aromatyczne kawałki na dnie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Dodaj bouquet garni i bulion wołowy. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, odkryte, aż ciecz zacznie gęstnieć, o 15 do 20 protokół. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Bulion WołowyBulion Wołowy
8
Po około 2 godzinach dodaj marchewkę, groszek ogrodowy i grzyby, wraz ze szczyptą cukru, aby zrównoważyć kwas z czerwonego wina. Podgrzać lekko i gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, przez 30 minut więcej, aż warzywa i mięso będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
9
Dekoruj posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem. Na grzanki wycisnąć trochę prażonego czosnku, skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i podawać z gulaszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
GrzankiGrzanki
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
10
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
11
Umieścić czosnek na arkuszu folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
12
Skropić oliwą, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
13
Dodaj gałązkę tymianku i złóż folię wokół czosnku. Gotować przez 30 do 40 minut lub aż czosnek będzie miękki i złocisty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
14
Na patelni rozgrzać około 1/4 cala oliwy z oliwek. Gdy olej jest gorący, dodajemy chleb partiami i smażymy na złoty kolor z obu stron, około 1 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
15
Zdjąć z patelni i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Składniki

227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgelub 6 małych dyni, podzielonych na ćwiartki (wybierz te, które są jasnozielone, ale ciężkie jak na swój rozmiar)lub 6 małych dyni, podzielonych na ćwiartki (wybierz te, które są jasnozielone, ale ciężkie jak na swój rozmiar)2z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgełopatka wołowa, pokrojona na 2-calowe kawałkiłopatka wołowa, pokrojona na 2-calowe kawałki5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowybulion wołowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocały czarny pieprzcały czarny pieprz6krewetki i żyłkiBouquet GarniBouquet Garni62 łyżki roztopionego masła3/4 funta małych czerwonych ziemniaków (około 5), pokrojonych w plasterki3/4 funta małych czerwonych ziemniaków (około 5), pokrojonych w plasterki32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny2marchew, pokroić w plasterki 1/4 calamarchew, pokroić w plasterki 1/4 cala6krewetki i żyłkiSzczypiorek, drobno posiekany, jako ozdobaSzczypiorek, drobno posiekany, jako ozdoba1Goździki331butelkadobrej jakości wytrawne czerwone wino (zalecane: burgundzkie)dobrej jakości wytrawne czerwone wino (zalecane: burgundzkie)1zostawićŚwieża płaska natka pietruszki, posiekana, jako dekoracjaŚwieża płaska natka pietruszki, posiekana, jako dekoracja2głowyczosnek przecięty na pół poziomoczosnek przecięty na pół poziomo6ząbki czosnku, rozbiteząbki czosnku, rozbite591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek extra virgin, do smażenia, plus więcej do mżawkioliwa z oliwek extra virgin, do smażenia, plus więcej do mżawki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina6krewetki i żyłkiOliwa z oliwek, do smażeniaOliwa z oliwek, do smażenia1pomarańczowy, skórka pokrojona w duże paskipomarańczowy, skórka pokrojona w duże paski4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweblanszowana i obrana czerwona cebula perłowablanszowana i obrana czerwona cebula perłowa227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegroszek ogrodowygroszek ogrodowy6krewetki i żyłkiPropozycja podania: maślane puree ziemniaczane ze szczypiorkiem i ciepłe grzanki z puree czosnkowymPropozycja podania: maślane puree ziemniaczane ze szczypiorkiem i ciepłe grzanki z puree czosnkowym6krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz6krewetki i żyłkiSól morska i świeżo zmielony czarny pieprzSól morska i świeżo zmielony czarny pieprz1szczyptaSzczypta cukruSzczypta cukru1sprig2 szklanki ząbków czosnku2 szklanki ząbków czosnku8gałązki świeżego tymianku plus 4 gałązkigałązki świeżego tymianku plus 4 gałązki454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegrzyby białe, pokrojone na półgrzyby białe, pokrojone na pół
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia52
Magazyn