Najlepsze Karmelowe Jabłka

Najlepsze Karmelowe Jabłka
Najlepsze jabłka karmelowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 790 kalorii, 5G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Mieszanka brązowego cukru, ekstraktu waniliowego, tartych jabłek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Halloween będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 95 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Jak zrobić jabłka karmelowe}Szarlotka jabłka karmelowe, Karmelowe Jabłka, oraz Karmelowe Jabłka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia. Zanurz jabłka we wrzącej wodzie na kilka sekund, a następnie osusz papierowymi ręcznikami, aby usunąć wosk ze skórek. Odstawić jabłka na bok; gdy całkowicie ostygnie, włóż drewnianą pałeczkę mocno w dno każdego jabłka, aby uzyskać uchwyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
WodaWoda
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PałeczkiPałeczki
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Masło, brązowy cukier, syrop kukurydziany i słodzone mleko skondensowane wymieszać w rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając i zmniejszyć ogień do medium. Gotować, aż termometr cukierki czyta 248 stopni F (120 stopni C), 25 do 30 minut; stale mieszać, aby zapobiec spalaniu. Łyżeczka syropu, upuszczona w szklance zimnej wody, powinna tworzyć twardą kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Skondensowane SłodzoneMleko Skondensowane Słodzone
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
MasłoMasło
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Usuń karmel z ognia i wymieszaj ekstrakt z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
KarmelKarmel
5
Pracując szybko, zanurz każde jabłko w gorącym karmelu, aby całkowicie pokryć jabłko i około 1/2 cala drewnianej rączki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
6
Jabłka posypać dowolnymi dodatkami, gdy są jeszcze gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
7
Niech karmelowe jabłka ostygną na pergaminie. Ostrożnie, karmel jest bardzo gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn