Nadziewane kwiaty cukinii z sałatką z pomidorów
Nadziewane kwiaty cukinii z sałatką z pomidorów mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,66 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 569 kalorii, 24 g białka i 33 g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork ma 9 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 38 minut. Mieszanka parmezanu, oleju roślinnego, wysokiej jakości oliwy z oliwek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 90%. Ten wynik jest spektakularny. Nadziewane kwiaty dyni z ragoutem z pomidorów wiśniowych i cukinii, sałatka z pomidorów i cukinii oraz nadziewane kwiaty cukinii są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W średniej misce wymieszaj mozzarellę, parmezan i 2 łyżki szyfonady bazyliowej. Delikatnie włóż palec w kwiatek aż do nasady, gdzie kwiat styka się z łodygą i ostrożnie odłam pręcik. Robiąc to, uważaj, aby nie rozerwać kwiatu. Wyciśnij 2 łyżki mieszanki mozzarelli w podłużny kształt i delikatnie włóż ją do każdego kwiatka. Ściśnij kwiat wokół sera, aby go zamknąć. Rezerwa.
W dużej misce wymieszaj pomidory, szalotki i pozostałą bazylię.
Posyp solą, dodaj odrobinę octu winnego i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Spróbuj, aby upewnić się, że jest pyszne i w razie potrzeby dopraw.
W małej misce wymieszaj mąkę i 1/2 szklanki białego wina.
Mieszaj, aż powstanie luźne ciasto, w razie potrzeby dodając więcej białego wina.
Dodaj olej arachidowy do rondla, aż osiągnie głębokość 1 cala.
Rozgrzej olej na średnim ogniu. Sprawdź olej, wrzucając do niego kilka kulek ciasta. Gdy natychmiast wypłyną, olej jest gotowy. Jeśli olej zacznie dymić, oznacza to, że jest za gorący. Przed smażeniem kwiatów przygotuj miejsce do suszenia ręcznikiem papierowym.
Zanurzaj kwiaty pojedynczo w cieście i ostrożnie wrzucaj je do oleju. Smażyć po obu stronach, aż uzyskają złoty kolor, około 3 do 4 minut.
Kwiaty wyjmij z oleju, odsącz na ręcznikach papierowych i posyp solą. Kontynuuj z pozostałymi kwiatami.
Ułóż sałatkę pomidorową na 4 talerzach sałatkowych i udekoruj każdy talerz 2 kwiatami.