Nadziewane Klopsiki: Polpettone Ripieni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc wypróbuj Nadziewane klopsiki: Polpettone Ripieni. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,69 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 21g białka, 22g tłuszczu i w sumie 360 kalorii. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką rozmaryn, prosciutto, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Klopsiki z indyka (Polpettone di Tachino), Polpettone alla Toscano, czyli łatwe Włoskie klopsiki, oraz Carciofi Ripieni (Karczochy Nadziewane) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj cielęcinę, 1 szklankę bułki tartej, starty ser, jajka oraz sól i pieprz do smaku i dokładnie wymieszaj rękami.
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 1 łyżkę soli. Zanurz liście szpinaku w wodzie, aby po prostu zwiędły i natychmiast usuń.
Dodaj plasterki marchewki do wrzącej wody i gotuj przez 4 do 5 minut, następnie wyjmij i odstaw na bok.
Połącz mąkę z pozostałymi 3 łyżkami bułki tartej i mocno posyp drewnianą deskę roboczą mieszanką. Poklep mieszankę cielęcą w prostokąt o grubości 1/2 cala i połóż liście szpinaku na mięsie, pozostawiając 1-calową obwódkę na krótkich bokach.
Połóż plasterki marchwi na szpinaku w ten sam sposób, a następnie ułóż prosciutto i ser. Ostrożnie zwiń mięso w galaretkęrolkę, aby była jak najbardziej jędrna. Kiełbasa powinna mieć około 16 cali.
Kiełbasę przekroić na pół w poprzek, dokładnie uszczelniając końce mięsem, aby ser nie wyciekł podczas gotowania. Kurz na zewnątrz z mąką.
Na patelni wystarczająco dużej, aby pomieścić obie bułki, rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodaj rozmaryn i polpettone oraz brązowe mięso ze wszystkich stron, ostrożnie obracając drewnianą łyżką lub 2 szpatułkami. Gdy mięso będzie brązowe, Usuń i wyrzuć jak najwięcej oleju.
Wlej połowę wina i wywar z kurczaka na rumiane bułki, podgrzej na średnio-niski, przykryj patelnię i gotuj 15 minut. (Jeśli płyn wyparuje, dodaj trochę wody na patelnię).
Zdejmij osłonę, Odwróć bułki mięsne i polej je pozostałym winem i bulionem drobiowym, ponownie przykryj i gotuj przez dodatkowe 15 minut.
Przenieś bułki mięsne na deskę do krojenia. Umieść patelnię na średnim ogniu i dodaj 1/2 szklanki wody do soków z patelni. Gotuj, zeskrobując wszelkie brązowe kawałki, aż uzyskasz 2 do 3 łyżek glazury mięsnej. Odcedź, aby usunąć liście rozmarynu.
Niech bułki ostygną do temperatury pokojowej, a następnie pokrój tak cienko, jak to możliwe i podawaj z polewą mięsną skropioną.