Nadziewane ciasto do pizzy z Escarole
Przepis Nadziewane Pizza Pie z Escarole może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 454 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, ząbki czosnku, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Escarole-Pizza Nadziewana, Pizzan Escarole (Ciasto Escarole-Włoskie), oraz Pizza Escarole.
Instrukcje
W małej misce, połączyć wodę z drożdży i odstawić do pienienia, o 5 protokół.
W dużej misce wymieszać mąkę z solą. Zrobić dobrze w środku i wlać mieszaninę drożdży. Delikatnie mieszaj, aż powstanie szorstkie ciasto. Obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i delikatnie ugniatać, aż będzie gładka.
Przełożyć do miski naoliwionej i przykryć folią.
Odstawić do podwojenia luzem, około 1 godziny.
Eskarole gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą przez 4 minuty; odcedzić i spłukać pod zimną wodą. Eskarole wycisnąć do sucha, a następnie grubo posiekać.
Grzać orzeszki piniowe na patelni do ciasta przez 4 minuty.
Na dużej patelni podgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Dodać czosnek i gotować na małym ogniu przez 1 minutę.
Dodaj escarole, tosty orzeszki piniowe, oliwki i anchois i gotować, mieszając, przez 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem, a następnie rozprowadzić nadzienie na dużym talerzu do ostygnięcia.
Lekko posmarować 12-calową okrągłą patelnię do pizzy lub tarty. Rozwałkować ciasto i pokroić na pół. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj 1 kawałek ciasta o grubości 1/4 cala. Przyciąć go do 12-calowej rundy; odstawić na 10 minut.
Rozwałkować drugą połowę ciasta na 13-calowy Okrągły 1/4 cala grubości.
Przenieść większą rundę na patelnię do pizzy, układając ją równomiernie po bokach.
Na patelni równomiernie rozprowadzić nadzienie escarole na cieście. Złóż pozostałą rundę na pół i ustaw ją na wypełnieniu escarole, rozkładając ją na pokrycie góry. Zagniatać krawędzie ciasta do uszczelnienia. Używając widelca, nakłuj całą górę pizzy.
Posmaruj czystą oliwą z oliwek i piecz na środku piekarnika przez około 45 minut lub do złotego koloru.
Przenieś pizzę do stelaża, aby ostygła przez 10 minut.
Pokroić w kliny i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.