Nadziewana Pierś Z Indyka
Nadziewana pierś z indyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1106 kalorii, 78g białka, oraz 62 g tłuszczu. Na 5,56 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka masła, rustykalny Bochenek, kiełbaski i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Nadziewana Pierś Z Indyka, Nadziewana Pierś Z Indyka, oraz Pierś Z Indyka Faszerowana Morelami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Dodaj masło do dużej patelni na średnim ogniu. Po stopieniu i pienienie, dodać cebulę, seler, i czosnek i saute do miękkości, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać kiełbasę do patelni i natychmiast rozpocząć rozbicie go z tyłu drewnianą łyżką tak będzie gotować w dół i kruszyć. Gotować kiełbasę, aż będzie rumiana, o 6 protokół, następnie dodać żurawiny, szałwia, rozmaryn i tymianek i gotować przez 1 do 2 Więcej minut. Wymieszaj z białym winem i użyj drewnianej łyżki, aby zeskrobać dno patelni na wszelkie zakleszczone kawałki.
Niech gotować przez 1 minutę.
Dodać kostki chleba do dużej miski i dodać bulion z kurczaka, ubite jajko, mieszanka kiełbasy, i posiekaną natkę pietruszki i wymieszać wszystko razem tak, że cały chleb jest miękki i zwilżony.
Niech ostygnie, jak przygotować indyka.
Połóż skórę piersi indyka na powierzchni roboczej i doprawić mięso solą i pieprzem.
Dodać warstwę farszu o grubości około 1/2 cala na piersi indyka, pozostawiając 1/2 cala granicy. Dodatkowy farsz można umieścić w 8-cal-by-8-cal-masłem danie zapiekane i pieczone ostatnie 40 minut gotowania.
Ostrożnie zwinąć indyka do cylindra. Zawiąż rolkę sznurkiem rzeźniczym z około 1 cala między każdym węzłem. Przyciąć sznurki po zawiązaniu.
Na blasze pokrytej folią i wyposażonej w stelaż do pieczenia ułożyć szew indyka od strony dołu.
Indyka skropić oliwą z oliwek, wcierać w skórę, a następnie dobrze doprawić solą i pieprzem.
Umieść w piekarniku i piecz przez 1 godzinę 15 minut, lub do momentu, gdy termometr instant-read włożony w najgrubszą część rolki odczytuje 155 stopni F.
Wyjąć indyka z piekarnika i odstawić na 15 minut. Indyk wzrośnie w temperaturze do 165 stopni F. przeciąć sznurek rzeźnika i pokroić roladę w plastry o grubości 1 cala, umieścić na talerzu i udekorować świeżym rozmarynem i szałwią.