Łosoś zapiekany w sosie miodowo-balsamicznym

Łosoś zapiekany w sosie miodowo-balsamicznym
Łosoś zapiekany z sosem miodowo-balsamicznym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $4.2 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 302 kalorie, 34g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oliwy z oliwek, miodu, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 17 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 91% to danie jest super. Spróbuj Łosoś Zapiekany Na Boczku Z Octem Balsamicznym, Miodem I Rozmarynem, Pieczony łosoś z sosem balsamicznym, oraz Łosoś smażony w miodzie z sosem limonkowym z rumianym masłem-najlepszy łosoś jaki jadłem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przykryj dużą patelnię nieprzywierającą sprayem do gotowania; dodaj olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Miejsce na średnim ogniu; dodać pory, i smażyć 3 do 4 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
3
Zdjąć z patelni i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Posypać rybę 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
RybyRyby
SólSól
5
Dodaj rybę na patelnię; gotować 3 do 4 minut z każdej strony lub aż lekko rumiane i płatki ryb łatwo po przetestowaniu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zdjąć z patelni; odstawić i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj ocet, miód, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu na patelnię. Gotować na średnim ogniu 3 do 4 minut lub do zmniejszenia o połowę. Pory podzielić równomiernie na rybę; skropić sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
PieprzPieprz
MiódMiód
PorPor
SOSSOS
RybyRyby
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćNormalny
Gotowe W17 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia70
Magazyn