Nabemono: Japoński łosoś i shiitake Hot Pot

Nabemono: Japoński łosoś i shiitake Hot Pot
Nabemono: Japoński łosoś i Gorący Garnek Shiitake mogą być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 17,25 zł za porcję. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 20 minut. Mieszanka wody, szpinaku, kombu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 2703 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Japońska Zupa Z Makaronem I Shiitake, Japoński Yellowtail z imbirem pieczone grzyby Shiitake i piwo korzenne hoisin Vinaigrette, oraz Łosoś z sosem Shiitake i czerwonym winem.

Instrukcje

1
Umieść kombu w garnku, jeśli używasz, i przykryj 1 1/2 kwarty przefiltrowanej wody. Pozwól kombu moczyć przez 15 minut, aby zmiękczyć.Włączyć palnik do umiarkowanie wysokiego płomienia. Gdy woda zacznie bąbelkować, zamieszaj płatki bonito i usuń z ognia. Przykryć i pozostawić płatki bonito strome w wodzie, aż do dna, o 10 protokół. Odcedzić bulion, kompostując płatki bonito.Rozgrzej piekarnik do 275 F. Rub pastę miso wzdłuż wnętrza garnka nabe, clay baker lub holenderskiego piekarnika. Ułóż łososia, pory, shiitakes, rzodkiewkę i szpinak w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Płatki BonitoPłatki Bonito
MisoMiso
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
KombuKombu
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Na łososia i warzywa polać gorącym dashi. Przykryć i przełożyć do piekarnika. Pozostawić gulasz gotować 15 minut lub do ryby jest zrobione do własnych upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
DashiDashi
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Wyjmij piekarnik z garnkiem, podnieś pokrywkę i wrzuć szpinak. Odstawić pokrywkę do glinianego piekarnika i pozostawić szpinak do zwiędnięcia w pozostałym ogniu zupy-około 5 minut.Chochle do poszczególnych miseczek do zupy i top z łososia ikry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ikra Z łososiaIkra Z łososia
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
ChochlaChochla
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia70
Magazyn