Naan
Naan może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 270 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 30 centów za porcję. Jeśli masz aktywne drożdże, olej canolan, jogurt mleczny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to czosnek naan, jak zrobić czosnek naan na kuchence i piekarniku, pełnoziarniste naan z drożdżami, jak zrobić pełnoziarniste naan, oraz naan bez drożdży, jak zrobić naan bez drożdży na kuchence.
Instrukcje
Umieścić mąkę chapati w dużej misce i dodać sól i drożdże. Użyj palców, aby wymieszać i wymieszać suche składniki. W osobnej misce połącz 2 łyżki roztopionego masła, jogurt i ciepłą wodę. W misce miksera elektrycznego wyposażonego w haczyk lub, alternatywnie, rękami, połącz wszystkie składniki. Zagniataj ciasto mikserem na małej prędkości, aż stanie się gładkie, 8 do 10 minut. Ponownie, alternatywnie, wyrabiamy ciasto na lekko posypanej mąką płaskiej powierzchni.
Pozostałe 2 łyżeczki roztopionego masła wlać do miski wystarczająco dużej, aby utrzymać ciasto. Płaszcz boki i dno miski z masłem i umieścić ciasto w centrum. Przykryj miskę ręcznikiem kuchennym i trzymaj w ciepłym miejscu. Pozostawić ciasto do wyrośnięcia na 1 do 1 1/2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Za pomocą pędzla do ciasta lekko posmarować 2 blachy do pieczenia olejem rzepakowym. Przesuń blachy do pieczenia do środka piekarnika na kilka minut. (Uwaga szefa kuchni: należy uważać, aby nie pozostawić blachy do pieczenia w piekarniku zbyt długo, w przeciwnym razie ryzykujesz, że olej będzie zbyt gorący i zadymiony.)
Delikatnie rozwałkuj ciasto w 9-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni, aby miało grubość około 1/4 do 1/2 cala.
Przetnij dysk na ćwiartki.
Rolki co kwartał do 1/8 cala grubości i nadal być w stanie zmieścić 2 na blasze do pieczenia.
Gdy wszystkie owale są zwinięte, zetrzyj nadmiar mąki.
Wyjmij blachy do pieczenia z piekarnika i ułóż naan w jednej warstwie, 2 sztuki na patelnię.
Piec, aż będą jasnobrązowe i puszyste, o 5 protokół.
Wyjąć blachy do pieczenia z piekarnika i przenieść naan do serwowania talerz wyłożony ręcznikami kuchennymi, aby je ogrzać.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
TA 100% struktura Gruner Veltliner jest godna pozazdroszczenia. W połączeniu z chłodną solą z Monterey Bay i 50% fermentacją beczkową profil nadal imponuje swoją złożonością między cierpkimi zielonymi owocami sadu a ziołolecznictwem. Orzeźwiające, świeże wykończenie odzwierciedla klasyczne cechy białego pieprzu Gruner Veltliner i kamienną mineralność z odrobiną zasolenia.