Mąka kukurydziana-smażony pstrąg z grejpfrutem i smażoną szałwią
Mąka kukurydziana-smażony pstrąg z grejpfrutem i smażoną szałwią jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.4 za porcję. Jedna porcja zawiera 420 kalorii, 38g białka, oraz 23G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz jajko, grejpfrut, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby użyć żółtej mąki kukurydzianej, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Kukurydziane jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kolacja Dziś Wieczorem: Pstrąg Smażony Z Mąki Kukurydzianej, Ugotuj książkę: pstrąg smażony z mąki kukurydzianej, oraz Pstrąg smażony z mąki kukurydzianej z pomidorem, szczawiem i bazylią Panzanella.
Instrukcje
Za pomocą ostrego noża usuń skórkę i gorzki biały Pestka z grejpfruta. Pracując nad średnią miską, ostrożnie przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje do miski. Wyciśnij pozostały sok grejpfrutowy do osobnej miski.
Mąkę, jajko i mąkę kukurydzianą umieścić w 3 płytkich miseczkach. Filety z pstrąga przyprawiamy solą i pieprzem i lekko obsypujemy mąką, odsączając nadmiar. Filety zanurz w ubitym jajku, a następnie zanurz je w mączce kukurydzianej.
Na dużej patelni, rozpuścić 1 łyżkę masła.
Dodać liście szałwii i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając raz, aż chrupiące, o 2 protokół na stronę.
Przenieś liście szałwii na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby osuszyć.
Dodaj 1/4 cala oleju roślinnego na patelni i ciepła, aż migotanie. Ostrożnie dodać filety z pstrąga i smażyć na umiarkowanie dużym ogniu, aż złoty kolor będzie brązowy i tylko gotowane przez, o 3 protokół z każdej strony. Filety podzielić na 4 talerze.
Wyrzucić olej i wytrzeć patelnię ręcznikami papierowymi.
Dodaj świeży sok grejpfrutowy i wodę na patelnię i doprowadzić do wrzenia; gotować przez 1 minutę. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego, dodać kawałki grejpfruta i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Wyjąć patelnię z ognia i zawirować w pozostałych 2 łyżki masła, 1 łyżka stołowa na raz. Doprawić solą i pieprzem.na pstrąga łyżkę sosu i grejpfruta.
Każdy filet udekorować 2 liśćmi szałwii i podawać natychmiast.