Mąka kukurydziana-ciasteczka z ciepłymi owocami
Mąka kukurydziana-ciasteczka lodowe z ciepłymi owocami może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 526 kalorii. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, mąkę, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mąka kukurydziana-ciasteczka z ciepłymi owocami, Mąka kukurydziana-ciasteczka z ciepłymi owocami, oraz Ciepłe Desery Gruszkowe.
Instrukcje
Ubij razem masło i cukry w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż blady i puszysty. Ubić jajko, wanilię, proszek do pieczenia, sól, cynamon i kardamon.
Dodaj mąkę i mąkę kukurydzianą i mieszaj drewnianą łyżką, aż się zmieszasz.
Połówki ciasta i wkleić na 2 dyski (ciasto będzie bardzo miękkie). Chill, owinięte w folię, co najmniej 4 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta między 2 arkuszami papieru woskowego do grubości 1/4 cala.
Usuń górny arkusz papieru woskowego i wytnij 3 ciastka karbowanym nożem, pozostawiając wycięcia na miejscu. Wymień papier woskowy.
Rozwałkuj pozostały kawałek ciasta i pokrój 3 kolejne ciasteczka w ten sam sposób. Schłodzić oba kawałki ciasta do jędrności, o 15 protokół.
Ostrożnie przenieś ciasteczka na dużą blachę do pieczenia i utrzymuj w stanie schłodzonym. Przełożyć skrawki między 2 arkusze papieru woskowego i wyciąć 2 więcej ciastek (w sumie 8; będziesz miał 2 dodatkowe w przypadku złamania).
Przenieś do blachy do pieczenia z innymi ciasteczkami.
Pieczemy ciasteczka w górnej trzeciej części piekarnika, aż krawędzie będą złocisto-brązowe, około 20 minut.
Przenieś do stojaka i kurz cukrem cukierniczym.
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, następnie dodać brązowy cukier i sok z cytryny i gotować, mieszając, aż będzie gładka, o 1 minutę.
Dodaj owoce i bourbon (jeśli używasz) i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż owoce będą miękkie, około 5 minut (sos będzie czerwony).
Na każdym z 6 talerzy deserowych umieścić 1 ciastko i ponownie polać cukrem cukierniczym. Łyżka ciepłych owoców polewa każde ciastko, a następnie top z gałką lodów.
Ciasto można schłodzić do 8 godzin (przez noc).Ciasteczka przechowywać w szczelnym pojemniku (najlepiej w puszce)w temperaturze pokojowej przez 1 tydzień.