Mój słynny Guacamole jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 10 porcjami. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 213 kalorii, 2G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz salsan i frytki, mielony kminek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Dr. No ' s Famous Guacamole, guacamole, jak zrobić guacamole | meksykańskie guacamole, oraz Chipotle Mexican Grill Guacamole-świeżo wykonane guacamole, które jest łatwe do zrobienia, można z tym.
Niech czosnek ostygnie w dotyku, a następnie odetnij końcówkę żarówki lub przekłuj goździki nożem i wyciśnij miąższ do dużej miski (jak lukier przez torebkę z ciastem, oderwij luźną papierową łuskę, aby nie dostać się do miąższu).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
W międzyczasie rozgrzać 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek na patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj czerwoną cebulę i trochę soli i gotować, aż tylko zmięknie i ostry smak zniknie, o 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Dodaj gotowaną cebulę do miski z czosnkiem i dodaj mieloną ostrą paprykę, szczyptę soli, pokrojone w kostkę pomidory i kminek; delikatnie wrzuć. Avocado połówki i pit z nożem. Następnie zdobądź ciało w przekroju 1/4 cala. Staraj się nie przebić skóry awokado i skaleczyć się. Miąższ miąższu i dodać go do miski i natychmiast dodać 1/2 soku z limonki wraz z posiekaną kolendry; delikatnie wymieszać i smak. Jeśli nie jest wystarczająco kwaśny, dodaj więcej soku z limonki, następnie dodaj dodatkową sól, kminek lub ostrą paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Truskawka Bez łuski
1/2 Funta Piersi Z Indyka
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Pomarańcza, Skórka
¼ łyżeczki Oregano
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Podawać z salsą i frytkami, świetnie smakuje również z pieczonym kurczakiem i stekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony Kurczak
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
8
Uwaga kucharza: wolę mielić ostrą paprykę z nasionami. Wyraźnie daje to dużo więcej ciepła. Najlepiej dodać go do guacamole trochę na raz, aby uzyskać pożądane ciepło, co jest ważne. Zawsze można dodać więcej ciepła, ale nie można go zabrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Hot Dogi, Grillowane
Mięso Mielone
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.