Musztardowe miękkie precle z " słonych przekąsek
Musztardowe precle miękkie z " słonych przekąsek jest Wegetariańskie przystawka. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 129 kalorii. Ten przepis służy 12. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 131 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka ziarnistej musztardy, mąki, grubej soli morskiej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Miękkie precle z musztardą, Słodkie i słone precle zanurzone, oraz Fasolka szparagowa Tempura z dipem Tapendade z " słonych przekąsek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, proszek słodowy i sól koszerną połączyć w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i miksować przez kilka chwil, aby wymieszać. Uformuj studnię w środku mąki, wlej ciepłą wodę i rozrzuć drożdże, delikatnie mieszając.
Odstawić, aż drożdże będą pieniste, około 5 minut.
Dodać musztardę do miski i wymieszać mokre i suche składniki ze sobą na średnim-niskiej prędkości, aż do powstania spójnego ciasta. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagniatać przez 2-3 minuty, aż będzie gładkie. (Różne rodzaje musztardy mają różny poziom wilgoci; być może trzeba dodać trochę więcej mąki, jeśli ciasto jest lepkie.)
Przełożyć ciasto do lekko naoliwionej miski, obracając ciasto tak, aby było równomiernie powlekane. Przykryć miskę ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłym miejscu, aż podwoi się luzem, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 191°. Linia obramowanej blachy do pieczenia z pergaminem lub silikonową matą do pieczenia. Napełnij duży, szeroki rondel około dwóch trzecich wody i ustaw go na średnim ogniu do ogrzania podczas formowania precli. (Jeśli woda dojdzie do wrzenia przed potrzebą, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.)
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat i wbić.
Ciasto pokroić na ćwiartki, a następnie pokroić każdą ćwiartkę na trzecie, na 12 kawałków o stosunkowo równej wielkości. Kawałki ciasta przykryć ręcznikiem kuchennym, aż będą potrzebne.
Zwiń jedną z porcji ciasta w linę o długości około 18 cali. Z liną poziomą na blacie przed tobą, podnieś jeden koniec w każdej ręce i narysuj końce w dół, tworząc szeroką pętlę z końcami nakładającymi się na dół o około 2 cale. Skrzyżuj ręce przed sobą i podnieś dwa końce ciasta, podnosząc je kilka cali nad blatem. Skrzyżuj ręce z powrotem na lewą i prawą stronę, skręcając ciasto tak, jak to robisz.
Ułożyć ciasto kończy się na górze pętli, tak, że twist siedzi w środku precla. Delikatnie szczypta końce ciasta w dół do pętli.
Odstawić precelka, przykryć ręcznikiem kuchennym, formując Pozostałe precle.
Gdy wszystkie precle zostaną uformowane, dostosuj ciepło pod wodą, aby utrzymać delikatne gotowanie na wolnym ogniu. Wymieszać z sodą oczyszczoną. Delikatnie dodaj 3 precle i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty, obracając je w połowie. Precle unieść łyżką lub łopatką i odcedzić na kilka chwil na patelni, a następnie przenieść na przygotowaną blachę do pieczenia. Pozostałe precle dusić w ten sam sposób.
Żółtko ubić z 11/2 łyżeczki wody w małym naczyniu.
Posmaruj precle mieszaniną żółtkową i posyp grubą solą.
Piec na złoty kolor, 20 do 25 protokół.
Przenieś precle do stojaka z drutu, aby ostygły. Ułóż precle w misce lub na półmisku i podawaj. Precle będą najlepsze w dniu, w którym zostaną wykonane. Jeśli masz resztki, można je przechowywać w szczelnym pojemniku przez dzień lub dwa, a następnie delikatnie ogrzać w piekarniku, owinięte folią, aby je nieco zmiękczyć.