Mushy Peas
Mushy Peas to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, miętę, sok z 1 cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Placki rybne z nie-mushy groszkiem, Placki rybne z nie-mushy groszkiem, oraz Fish fingers & mushy peas.
Instrukcje
W małym rondlu na średnim ogniu umieścić groszek, 1 łyżkę masła i wodę. Gotować, często mieszając, aż groch rozmrożony i miękki i masło topi się, około 15 minut.
Zdjąć z ognia i rozgnieść groszek maserem ziemniaczanym lub drewnianą łyżką, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Dodać sok z cytryny i pozostałe masło i wymieszać, aż masło jest włączone. Doprawić do smaku solą i pieprzem dodając opcjonalne zioła w przypadku użycia.