Mus z wątróbki drobiowej z truflami: Spuma di Fegati con Tartufo
Mus z wątróbki drobiowej z truflami: Spuma di Fegati con Tartufo wymaga około 9 godzin i 20 minut od początku do końca. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 25g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz wątróbki z kaczki, ziarna pieprzu, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, Mus Z Wątróbki Drobiowej, oraz Mus Z Wątróbki Drobiowej.
Instrukcje
Przyciąć wątróbki całej tkanki łącznej i odciąć wszelkie tereny zielone. W szklanej lub ze stali nierdzewnej miski, połączyć liście laurowe, czosnek, brandy i Marsala. Wrzuć do wątroby. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Odcedzić wątróbki, zastrzegając marynatę. Osusz je papierowymi ręcznikami. W dużej ciężkiej patelni, rozgrzać 4 łyżki masła na średnim ogniu.
Dodaj wątróbki, zarezerwowane liście laurowe, i czosnek, i wrzucić 20 sekund lub aż wątróbki tracą czerwony kolor.
Zalać marynatą i gotować około 2 minut. Wątroba powinna być twarda, ale nadal różowa w środku. Wyjmij je z patelni łyżką szczelinową i odstaw na bok. Kontynuuj gotowanie płynu, aż wszystko wyparuje i masło rozpryskuje się.
Dodać 2 łyżki wywaru do patelni i zeskrobać zawartość nad wątróbkami. Schłodzić do temperatury pokojowej. Wątroby Puree w robocie kuchennym, aż będą gładkie. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Miej pod ręką dużą miskę lodu. W średniej misce ubij 10 łyżek masła przenośnym ubijakiem ze średnią prędkością, aż będzie puszysty. Stopniowo ubijaj w puree z wątroby, a następnie Ustaw miskę na lodzie i kontynuuj bicie ze średnią prędkością 8 do 10 minut lub aż mieszanina rozjaśni się w kolorze i jest bardzo puszysta. Przykryć i przechowywać w lodówce 1 do 2 godzin.
Aby służyć, należy doprowadzić mus do temperatury pokojowej. Łyżka do poszczególnych 3-calowych ramekins lub crocks, lub kopiec go w 3-cup terrine.
Obficie posypać ogoloną truflą. Towarzyszyć z kęs wielkości kawałki chrupiącego chleba.
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 3 ćwiartki wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.