Mus z tuńczyka z oliwkami wymaga ok. 2 godziny i 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 607 kalorii, 36g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, tuńczyka zapakowanego w wodę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Terrina królicza z zielonymi oliwkami i pistacjami, Makaron z tuńczykiem z oliwkami i karczochami, oraz Makaron z tuńczykiem i pomidorami z oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Krojenie w poprzek, pokroić każdą nadziewaną oliwę na 3 lub 4 plastry. Spryskaj małą terrynę 3-cup lub dekoracyjną formę z płaskim dnem, z nieprzywierającym sprayem. Dokładnie przykryj spód terryny pokrojonymi oliwkami, upewniając się, że pimentos pozostają w środku oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona Papryka
Ciasto Kukurydziane
2
W małym rondlu na małym ogniu podgrzać 1/2 szklanki wody. Mieszaj żelatynę, aż całkowicie się rozpuści, ciągle mieszając, aby żelatyna się nie paliła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla Karłów
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Umieścić tuńczyka, majonez, ketchup, papryka, biały pieprz i cukier w elektrycznym blenderze. Proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Uncje Płynu świeżej Wody
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj żelatynę do mieszaniny i ponownie przetwarzaj, aż stanie się jednolitą pastą. Ostrożnie łyżka mieszanki tuńczyka do terrine nad oliwkami, aż naczynie jest pełne do krawędzi. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny. Gdy będzie gotowy, wyjmij mus z tuńczyka z formy i podawaj.
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.