Mus jogurtowy kardamonowy z morelami
Kardamon jogurt mus z morelami może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 204 kalorie, 10g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 65 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz sproszkowaną żelatynę, kardamon w proszku, krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mus kardamonowo-jogurtowy z morelami, Mus Jogurtowy Kardamonowy, oraz Gotowane Morele Z Wanilianem I Kardamonem.
Instrukcje
Do małego rondla wlać 1/4 szklanki (60 ml) wody i posypać nią żelatynę. Odstawić na 5 minut, aby żelatyna zmiękła. Ustaw patelnię na średnim ogniu i ubijaj, aż żelatyna się rozpuści.
Ubij miód i kontynuuj podgrzewanie, aż miód się rozrzedzi.
W misce miksera stojącego (lub w dużej misce, za pomocą miksera ręcznego) ubij białka do sztywności. Zeskrobać do osobnej miski. Miskę do miksowania wytrzeć i ubić śmietanę aż do uzyskania sztywnych szczytów.
Dodać jogurt i ubijać do połączenia.
Ubić kardamon i sól, następnie powoli wlać rozgrzany miód i żelatynę i ubić. Użyj szpatułki, aby delikatnie złożyć białka.
Rozprowadzić Mus w sześciu oddzielnych filiżankach lub w 1-litrowym naczyniu (lub 1 litrze) i przechowywać w lodówce przez 1 do 2 godzin, aż miękko ustawi.
Podawać z plasterkami świeżej moreli, lub usunąć pestki z połówek moreli i wymieszać z musem.